Tét nem volt, de nyert a válogatott

 

A már Eb-résztvevő magyar férfi kosárlabda-válogatott 23 ponttal legyőzte Ausztriát vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat kijevi buboréktornáján.

 

A magyar válogatott a legutóbbi győzelmével már kijutott az Eb-re.

 

A vasárnapi meccsen a két napja 22 pontot szóró Vojvoda Dávid, majd Eilingsfeld János is triplával köszönt be, de mindkét oldalon sok hiba csúszott a támadásokba, bő hét perc alatt csak 22 pont született. A pénteken mezőnykosár nélkül záró csapatkapitány, Keller Ákos is bedobott egy hármast, aztán a folytatásban kilenc ponttal elhúzott az ellenfél. Egy 18-4-es rohammal, főként Perl Zoltán kosaraival nemsokára már a magyarok vezettek, a nagyszünetben 38-30 volt az állás.

 

Fordulás után higgadtan őrizte előnyét a válogatott, amely Perl és Vojvoda révén tíz pont fölé növelte a különbséget (58-42). Ekkor eldőlni látszott a mérkőzés, az osztrákok a második és a harmadik negyedben is csak 12 pontot hoztak össze. Az utolsó játékrészben felszabadultan és látványosan játszott a nemzeti együttes, ekkorra már nem maradtak izgalmak, az Ivkovics-legénység magabiztosan begyűjtötte negyedik győzelmét úgy, hogy a keretből mind a 12 játékos szerzett pontot.

A magyarok hétfőn 18 órakor a házigazda ukránok ellen zárják a selejtezősorozatot Kijevben.

 

Ivkovics Sztojan az M4 Sportnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy lassan jött lendületbe a csapat, de aztán annál örömtelibb lett a folytatás.

Tizenkét percig nem voltam boldog, utána bemelegedtünk, és magabiztos játékkal nyertünk. Az osztrákok egy új, furcsa védekezéssel jöttek ki ma, így eleinte nem volt szép a játékunk, de ezek a srácok tudnak kosarazni. Fontos, hogy a fiatalok, akikre a jövőt építjük, jól teljesítettek, holnap pedig mind a hat fiatal pályára lép majd

– mondta a szakvezető.

 

A csoportból az első három válogatott, azaz a címvédő Szlovénia, Ukrajna és Magyarország szerzett részvételi jogot a 2022-es kontinenstornára, melynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont.

 

Forrás és kép: 24.hu

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés