Max Homa nyerte a Genesis Invitationalt

 

Playoffon múlt a siker

 

Véget ért a The Genesis Invitational meghívásos versenye a Los Angeles mellett található Pacific Palisadesben. Az erős szél miatt érdekesen alakuló harmadik kört követően jött a döntő negyedik, amely szoros végjátékot, és az első napok tükrében érdekes fordulatokat hozott.

 

Az amerikai Max Homa jól kezdte a tornát, azonban a második napon visszaesett valamelyest, az ezt követő 70-es köre egy átlagos PGA Tour napon nem emelete volna a top favoritok közé, azonban az idei Genesisen mindez az aranyérem előszobájában repítette. A döntőben aztán szép keretbe foglalta a versenyét, hibátlan -5-ös játékkal nyílt lehetősége az aranyérem megszerzésére, amire egy váratlan kihívó is bejelentkezett.

 

Nem Sam Burns és nem is Dustin Johnson, hanem Tony Finau, aki még mélyebbről indult: 71-67-70-es körökkel vette a verseny háromnegyedét, amikor ráfordulunk az utolsó napra, itt azonban hihetetlen elánnal játszott: 8 birdie mellett csupán egy bogeyt ütött a 15. lyukon, 64-es score-jával esélye nyít arra, hogy magasbe emelje a serleget a végén. 

 

De hova tűnt az addig toronymagas esélyesnek tűnő Sam Burns? Burns hibátlan -4-es első 9-et ment, a hátsó kilencen azonban mintha teljesen elfogyott volna a puskapor: a 10. És 15. szakasz között jött a +3, amit már csak egy birdie-vel tudott megjavítani. Szükség lett volna még egy birdie-re, hiszen pont ez a -1-es játék hiányzott a playoffhoz.

 

Bizony! Az élen holtverseny alakult ki Homa és Fineau között (272-272). A 10-es szakaszon kezdték a párbajt, a par négyes lyukon még egyikük sem hibázott, jöhetett az újabb próbálkozás. Ezúttal a 14-es szakasz következett. Homa ismét megütötte a par értéket (par 3), míg Fineau ütést rontott, így eldőlt a torna sorsa.

 

Max Homa számára egy gyerekkori álom vált valóra azzal, hogy megnyerte a versenyt, és nem kisebb személyiségtől vehetette át az értékes díjat, mint példaképétől és a hétvége házigazdájától, Tiger Woodstól.

 

Forrás: PGA Tour


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés