A Donnie Darkot idéző repülőgépbaleset történt

Szerencsére eddig nem tudni sérületkről

Kényszerleszállást kellett végrehajtania nem sokkal a felszállás után nem a United Airlines Denverből Honoluluba tartó 328-as járatának, miután a gépről potyogni kezdtek az alkatrészek. A Sky News beszámolója szerint a gép útját a lakónegyedekben szétszóródott törmelék jelezte.

A United Airlines 327-es járata egy Boeing 777-200-as típusú gép jobboldali hajtóművének burkolata egy broomfieldi ház tornácára zuhant. A városban több kertben is találtak a gépről leszakadt alkatrészeket.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tájékoztatása szerint a Boeing 777-200-as típusú gép biztonságos kényszerleszállást hajtott végre a "jobb oldali hajtómű meghibásodása" után. A United Airlines közleményében csak annyit közölt, hogy a gépen 231 utas és 10 fős személyzet tartózkodott.

 

A hatóságok felhívást tettek közzé, azok jelentkezését várva, akik sérüléseket szenvedhettek a lezuhanó törmeléktől, egyben minden broomfieldi lakost felszólítottak, hogy nézzenek körül a kertjükben törmelék után kutatva. Az esetet vizsgáló hatóság, a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács ezzel párhuzamosan kérte, hogy ne mozdítsák meg a törmeléket, amíg le nem zárulnak a vizsgálatok.

 

Forrás: 444

Címlapkép forrásai: The Seattle Times, Yahoo News


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés