A Porto a Juventust, Haaland a Sevillát győzte le

Szerdán este újabb két mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza: a Juventus a Porto, a Dortmund a Sevilla otthonába látogatott a nyolcaddöntőben. Mindkét mérkőzésen borult a papírforma, a portugálok 2–1-re, a Bundesligában botladozó németek pedig 3–2-re nyertek, így ők várhatják előnyből a visszavágókat.

Porto–Juventus 2–1 (1–0)
A VENDÉGEK KEZDŐJÉBŐL EZÚTTAL KIMARADT ÁLVARO MORATA ÉS PAOLO DYBALA, OTT VOLT VISZONT TERMÉSZETESEN CRISTIANO RONALDO.
A portugál klasszis azonban csapattársaival együtt megrökönyödve figyelhette, ahogy a Wojciech Szczesny és Rodrigo Bentancur már a 2. percben összeügyetlenkedte a hazaiak vezető gólját:

A KAPUS ÉS A VÉDŐ 16-OSON BELÜLI PASSZOLGATÁSÁT MEHDI TAREMI ZAVARTA MEG, OLYANNYIRA, HOGY EGY RÖVID HAZAADÁS UTÁNI MENTÉSI KÍSÉRLET BEPATTANT RÓLA A KAPUBA.

Az iráni támadó először kezdett a BL-ben, gyorsan meghálálta a bizalmat.

A találat megnyugtatta Sergio Conceicao együttesét, a Juvét pedig érezhetően megzavarta, az első negyedórában nem is tudtak helyzetet kialakítani. Sőt, hátul a 22. percben majdnem a második gólt is összehozták: Szczesny adta el a labdát, Sergio Oliveira lövésébe Alex Sandro vetődött bele, amely nem sokkal a bal kapufa mellett/felett hagyta el a játékteret.


A folytatás legfontosabb mozzanata Giorgio Chiellini sérülése volt, a csapatkapitányt le kellett cserélni, Meril Demiral váltotta, ez viszont nem ígért sok jót az amúgy is bizonytalankodó védelemnek.

A félidő legszebb jelenete a 41. percben történt, Adrien Rabiot ollózva próbált gólt szerezni, Agustín Marchesín azonban látványos védéssel hárított.

Szünet után viszont jött az újabb sokk Andrea Pirlo csapatának.

GYAKORLATILAG A KÖZÉPKEZDÉSBŐL VEZETETT TÁMADÁS VÉGÉN MOUSSA MAREGÁNAK MÉG ARRA IS VOLT IDEJE, HOGY ÁTVEGYE WILSON MANAFA JOBBRÓL ÉRKEZŐ CENTEREZÉSÉT, MIELŐTT A JUVENTUS KAPUJÁBA PASSZOLT.

Az 52. percben aztán nemhogy a meccs megnyerése, de a továbbjutás felé is óriási lépést tehetett volna a Porto: Oliveira vezethette zavartalanul a labdát a félpályáról indulva, mire észbe kaptak volna a vendégek, hogy illene kilépni rá, szinte ziccerben lőhetett, Szczesnyi azonban védett.

Az átütőerő viszont továbbra sem volt meg a torinóiakban, Pirlo így beküldte Moratát. Ám a betömörülő védelem ellen ő sem tudott mit kezdeni, kósza átlövéseken kívül nem igazán lehetett feljegyezni Juventus lehetőséget.

A 76. percig kellett várni az első igazán komoly vendég helyzetre, Morata azonban a rövidet jól záró Marchesínbe lőtt – ráadásul mint később kiderült, lesen állt a passz pillanatában.

A 82. PERCBEN AZTÁN ÖSSZEJÖTT A SZÉPÍTÉS, RABIOT A MÁSODIK HULLÁMBAN ÉRKEZŐ FEDERICO CHIESA ELÉ TÁLALT, AKI KAPÁSBÓL A HOSSZÚ SAROKBA BELSŐZÖTT.

Bár a hajrában mindent egy lapra feltéve támadott az egyenlítésért a Juve, nem jött össze – Ronaldo a 94. percben még egy tizenegyest számonkért a játékvezetőn –, így a három hét múlva esedékes visszavágón kell kiharcolnia a továbbjutást.

Sevilla–Dortmund 2–3 (1–3)
A másik mérkőzésen a spanyol együttes az első perctől magához ragadta a kezdeményezést és a hetedikben ha némi szerencsével, de a vezetést is megszerezte.

SUSO KAPOTT LABDÁT 17 MÉTERREL SZEMBEN A KAPUTÓL, MAJD EGY LÖVŐCSEL UTÁN TÜZELT, A LABDA PEDIG MEGPATTANT A BLOKKOLNI IGYEKVŐ MATS HUMMELSEN, MARWIN HITZNEK ÍGY ESÉLYE SEM VOLT A HÁRÍTÁSRA.

A vendégek próbáltak gyorsan válaszolni, több ígéretes próbálkozásuk is volt a folytatásban és a 19. percben össze is jött az egyenlítés.

MAHMOUD DAHOUD INDULT MEG KÖZÉPEN EGY RITMUSVÁLTÁSSAL, MAJD 18 MÉTERRŐL REMEKÜL LŐTTE KI A KAPU BAL OLDALÁT.

Sőt, nem sokkal később már a németeknél volt az előny!

ERLING HAALAND SZÓLÓJA UTÁN JADON SANCHÓHOZ PASSZOLT, AKI EGYBŐL A NORVÉG ELÉ PÖRGETETT, Ő PEDIG BEVETŐDVE SZEREZTE MEG A DORTMUNDIAK MÁSODIK GÓLJÁT.

A 34. percben egy távoli lövéssel Haaland kis híján duplázott, ám Yassine Bono nagy bravúrral kitornázta a léc alól a próbálkozást.

AMI VISZONT KÉSIK, NEM MÚLIK, KÖZVETLENÜL A SZÜNET ELŐTT EGY NAGY VÉDELMI HIBA ÉS EGY MINTASZERŰ KONTRA VÉGÉN MEGSZÜLETETT A NORVÉG MÁSODIK, A BORUSSIA HARMADIK TALÁLATA.

Félidőben egy helyen változtatott Julen Lopetegui, Ivan Rakitic-et Nemanja Gudelj váltotta. A 60. percig azonban gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentett a Sevilla a Dortmund kapujára, így a spanyol mester hármas cserét eszközölt: Luuk de Jong, Munir El Haddadi és Oliver Torres érkezett.

Ez életet lehelt a sevillai támadójátékba, olyannyira, hogy Óscar Rodriguez kapufájánál már nagyon közel járt a szépítéshez a csapat, amely végül a 84. percben össze is jött:

DE JONG ÉPP AZ IMÉNT EMLÍTETT SPANYOL KÖZÉPPÁLYÁS SZABADRÚGÁSÁT LŐTTE A KAPUBA.

Ennél többre viszont már nem futotta az erejükből, így a Dortmund várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Porto–Juventus 2–1 (1–0)
gólszerzők: Taremi (2.), Marega (64.), illetve Chiesa (82.)

Sevilla–Dortmund 2–3 (1–3)
gólszerzők: Suso (7.), de Jong (84.), illetve Haaland (27., 43.), Dahoud (19.)

Forrás és kép: Index

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés