Szarvaskút legendája

 

Az elmúlt években a Zircre látogatók egyre ritkábban láthatták a Bakonyt téli színekben pompázni, a januári szikrázó napsütésben azonban a legendás erdei táj feltárja titkait a szemlélődők előtt.

 

Bár a tükörsima jéggel borított csodás téli tájat a Forest Hills rajongói jelenleg jobbára csak online formában tekinthetik meg, a hotel és golfpálya csapata szívből reméli, hogy hamarosan elfeledhetik a koronavírus-járványt és a vele járó kellemetlenségeket. Forest Hills örömmel jelenti, hogy a szálloda wellness-részlege megújult és már alig várja legújabb vendégeit, amikor a körülmények engedik. A vadonatúj jakuzziból pazar kilátás nyílik a hotelt körülölelő tájra is.

 

A Hungarian Golf Magazin a golftörténeti érdekességek mellett nagy örömmel mutatja be a golfpályákat környező tájakhoz fűződő mondákat is!
Következzék hát Szarvaskút legendája:

 

„Évszázadokkal ezelőtt a Bakony hegység érintetlen vadonja a vadászok kedvenc helye volt, hiszen az erdőkben fakadó kristálytiszta forrásvízzel oltották szomjukat az itt élő állatok.
Az óvatos szarvasok azonban minden neszre hamar felfigyeltek, és gyorsan tovább álltak a vadászok elől.

 

Egy alkalommal egy vadásznak mégis sikerült megsebeznie egy pazar trófeájú bikát a forrás közelében.
A sebzett bika – lőtt sebének fájdalmát enyhítve – nagyokat kortyolt a hűs forrásvízből, melytől visszanyerte erejét, és megmenekült a vadász elől.

 

A legendás forrás még ma is tiszta vízzel táplálja a szomszédságában található mesterséges tavat.”
Ez a forrás és a mesterséges tó Zirctől csupán 3 km-re található Bakonybél irányába.

Zirc 

Forrás és kép: Forest Hills Hotel & Golf Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés