Hamarosan elérhető a GOLFIGO

 

Interjú Makszin Áronnal

A Magyar Golf Szövetség és a SportAll Kft. között a hétvégén aláírásra került sor a GOLFiGO adatbázis és golfügyviteli szoftver ügyében. Turkovics Ilona, a GOLFIGO ügyvezetője, és Makszin Áron, a Magyar Golf Szövetség főtitkára abban bízik, hogy legkésőbb február közepén beélesíthetik a GOLFIGO rendszert.

 

Milyen hasznot nyújt a GOLFIGO a golfjátékosoknak és a Magyar Golf Szövetségnek?

Úgy látjuk, ez egy jóval felhasználóbarátabb program, mint amilyen a PC Caddie volt. Amellett, hogy könnyebb a használata, sokkal több funkciója van, amelyek megkönnyítik például a handicap history, a ranglista és a számtalan különféle statisztikai adat követését. A GOLFIGO egy rendkívül átlátható, internetalapú program, amelyhez minden felhasználónak lesz egy jelszava, belépési kódja, sőt, egy regisztrációs ablakban láthatják golffal kapcsolatos adataikat. A rendszert tavaly több nagyobb bajnokságon is teszteltük, ahol. kiválóan működött. Azt gondoljuk, lényegesebben könnyebb lesz a használata, mint elődjének, hiszen a PC Caddie-vel ellentétben egy központi adatbázisból dolgozik és csillagszerűen ágazik le a klubok felé, így ha egy hendikepmódosulás történik, az rögtön megjelenik a központi adatbázisban is.

 

Felmerülhet a kérdés, mennyire védettek a játékosok adatai.

Megnyugtatásul mondom, hogy egy kilencvenhárom oldalas szerződést kötöttünk, amelyben benne vannak a szofterfelhasználási, illetve a GPR és az adatvédelmi feltételek, amelyekről egy kizárólag adatkezeléssel és adatvédelemmel foglalkozó cég gondoskodott. Minden felhasználó annyit láthat csak, amennyit a jogszabályok engedélyeznek. A tesztek alapján nagyon ígéretesnek tűnik a program! Fontos megjegyezni, hogy 2021 januárjától új hendikeprendszer lép életbe Magyarországon, tehát minden hazai játékosnak megváltozik a hendikepje. Az EGA-hendikepről az új rendszerre történő áttérés, már önmagában is óriási változás, a GOLFIGO azonban már az ún. WHS-el (World Handicap System-el), tehát az új handikeprendszerrel indul, ami vélhetően kevesebb galibát okoz majd. A játékosoknak hamarosan tartunk egy tájékoztatást arról, hogyan kell elképzelni a változásokat. Rendkívül előnyös, hogy a GOLFIGO-ban automatikusan az új hendikepek jelennek meg, tehát a golfozóknak ezen a téren semmilyen teendőjük nincs. Jelenleg éppen a GOLFIGO adatfeltöltésénél tartunk, ami érthető módon egy kis időt vesz igénybe, de úgy számítjuk, hogy várhatóan január végén, legkésőbb február elején átállunk az új szoftverre és február folyamán élesíthetjük a rendszert. Amint ez megtörténik, tartunk egy képzést a klubok részére a GOLFIGO kezeléséről.

 

Kép: Makszin Áron


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés