"Egy mérsékelten megterhelő sport"

 

"A golf egy mérsékelten fárasztó testmozgás, amelyet az ember a szabadban végez" - így jellemezték a golfot a svédek 1902-ben, a Ny Tidning för Idrott nevű sportmagazinban.

Svédországban 2020 őszétől egy izgalmas digitális újdonság, a Svéd Golfmúzeum megújult gyűjteménye várja a svéd és nemzetközi golf története iránt érdeklődő online látogatókat.
A svenskagolfmuseet.se oldalon elérhető digitalizált gyűjtemény mintegy háromezer tárgyat és kétezerötszáz könyvet számlál, de jelenleg a Skåne megyében fekvő Landskronában (a helyi golfklub szomszédságában) található, 2000-ben alapított fizikai kiállítás felújítási munkálatai is zajlanak, az új múzeum várhatóan 2022-re készül el.

Göran Nyström, a Svenska Golfmuseet - azaz Svéd Golfmúzeum - nevű gyűjtemény kurátora abban reménykedik, hogy az új honlap a svéd golfozók és a golf iránt érdeklődők számára egyaránt hasznos és fontos tudásbázisul szolgál.
A látogatók a golftörténelem legfontosabb pillanatait bemutató kezdeményezés révén megtudhatják, mikor épült például az első svéd golfpálya, hogy nézett ki az első labda és melyik svéd golfjátékos ért el először nemzetközi sikereket.

 

Az 1904-ben alapított Svéd Golfszövetség (SGF), amely egyike Svédország legrégibb sportszövetségeinek, jelenleg 454 klubbal és 484 373 taggal rendelkezik.

 

Forrás és kép: Golf.se, Svenska Golfförbundet (Svéd Golfszövetség) 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés