Irány Dubaj!

Tóbiás Zsolt számára az ünnepi időszak után kemény munka és vadonatúj tervek megvalósítása következik, hiszen hamarosan indul a várva várt dubaji edzőtábor. A részletekről a PGA diplomával rendelkező, 2010 óta a Budapest Highland Golf Clubban oktató golfedző a Hungarian Golf Magazinnak adott interjújában számolt be. 

 

Hogyan teltek az ünnepek?

Az ünnepeket a családommal, a húgoméknál és az édesanyámnál töltöttük. A karácsonyi időszak után minden visszatért a régi kerékvágásba: folytattuk a munkát, a junior és az egyéni edzéseket, illetve a válogatott játékosokat is felkészítettem. Most már összeállt az a kilenc fős csapat, akik velem tartanak a dubaji edzőtáborba. A 17-től 40-ig terjedő hendikeppel rendelkező játékosok lelkesen gyakoroltak az ünnepek alatt és az új év kezdetén.

 

Milyen célkitűzésekkel vágsz neki Dubajnak?

Idén főként szenior játékosokkal utazunk el az edzőtáborba és akik velem jönnek, egytől egyig azt mondják, rendkívül üdítő lesz kiszabadulni a négy fal közül, kiszakadni a megszokott környezetből, új emberekkel megismerkedni, a januári fagy helyett kellemes melegben játszani. Érthető, hogy a pandémia ideje alatt mindenki elvágyódik egy kicsit. A legprofibb, PGA és European Tour pályákon fogunk gyakorolni, gyönyörű környezetben játszunk. A tábor ideje alatt minden nap tartok másfél órás csoportos edzéseket a range-en, aztán mindkét flight-tal megyek kilenc-kilenc szakaszt. A módszerem része, hogy nem játszom a tanítványaimmal, hanem a stratégiára helyezem a hangsúlyt, és a helyes ütőválasztást mutatom meg nekik.

 

Milyen terveid vannak 2021-re?

Mivel a téli szezonban bezárt a Pannonia Golf Club, az az ötletem támadt, hogy a szenior női válogatottal a Continental CityGolf Clubban folytassuk az edzéseket. Itt örömmel látnak minket, ezért havonta egy hétfői alkalommal van lehetőségünk ezen a pályán gyakorolni. A tél folyamán szerencsére nem csökkent drasztikusan a létszámunk, minden edzésen legalább hat fővel számolhattunk. Sajnos az új tagok közül még nem mindenki látogatja az edzéseket, de reméljük, hamarosan a hiányzó játékosok is csatlakoznak.

 

Kép: Tóbiás Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés