Német Kupa: 11-esekkel kiesett a Bayern

A Bayern München óriási meglepetésre tizenegyesekkel búcsúzott a Német Kupából szerda este a másodosztályú Holstein Kiel otthonában. A hazaiak a rendes játékidő 95. percében egyenlítettek, majd kihúzták a hosszabbítást, és nem hibáztak a tizenegyespárbaj során. 



A Bayern München 2018 nyara óta nem kapott ki a Német Kupában – akkor a Frankfurt elleni fináléban szenvedett 3–1-es vereséget –, ezt a sorozatot próbálta megszakítani a másodosztályú Holstein Kiel.

A címvédő bajorok már a 14. percben vezetést szereztek Serge Gnabry révén, aki a kapusról kipattanó labdát közelről gurította be a kapuba (0–1) – mint a lassításokról kiderült, a német válogatott támadó jókora lesen volt, a Német Kupa második körében azonban még nem alkalmaznak videobírót.

A Kiel nem ijedt meg ellenfelétől, és többször is veszélyeztetett, sőt, a 37. percben Fin Bartels ziccerbe került egy kiugratás után, és nem hibázott (1–1). A szünetre döntetlennel vonulhattak a csapatok, de a második félidő elején a Bayern szinte rögtön visszavette a vezetést: Leroy Sané nagyjából 20 méterről talált be szabadrúgásból (1–2).

 

A folytatásban Robert Lewandowski is beállt csereként, és ugyan a müncheniek alakítottak ki több helyzetet, gólt már nem tudtak rúgni – sőt, a 95. percben jött a dráma: a Kiel sikerrel járt az utolsó próbálkozásával, Hauke Wahl ugyanis gólt szerzett (2–2), hosszabbításra mentve az összecsapást.

 

A kétszer tizenöt perc alatt a bajorok próbálkoztak többet, nyomást helyeztek ellenfelükre, de nem tudtak betalálni, így következhetett a tizenegyespárbaj.

 

Az első körben mindkét csapat mind az öt tizenegyesét értékesítette, majd a Bayern Münchenből Marco Roca állt oda a hatodik körben, de hibázott, míg a túloldalon a mérkőzés első hazai gólját szerző Fin Bartels higgadt maradt, és óriási meglepetésre továbbjuttatta csapatát a Német Kupában.

NÉMET KUPA
2. FORDULÓ
Holstein Kiel (II.)–Bayern München 2–2 (F. Bartels 37., H. Wahl 90+5., ill. Gnabry 14., L. Sané 48.) – 11-esekkel 6–5

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

Kép: Siemens-Healthineers


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés