25 éves keresztmama irányította a drogmaffiát

A fiatal nő nemcsak kábítószert, hanem embereket is csempészett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a police.hu oldalon azt írta, egy ​25 éves magyar nő rendkívül szervezetten, nemzetközi szinten irányította a kábítószer-kereskedő bandát. Futárait és őt a cseh társszervekkel együttműködve fogták el.

 

A „mama” fedőnevű M. Alexandra Mária rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről. A marihuánát rokonok, futárok hozták. A futároknak megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat koordinálta, a beérkező árut továbbértékesítette.

 

Férje és unokaöccse júliusban bukott le egy kiló marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron. Ők Bécsből hozták a kábítószert vonattal. Egy másik futárát októberben fogták el a szobi vasútállomáson. Ő egy Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilónyi kannabiszt csempészett az országba. Az ő embere volt az a férfi is, akit szintén a szobi vasútállomáson fogtak el decemberben. Nála mintegy egy kilónyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat.

„Mama” nem csak kábítószerben utazott.

 

A rendőrök M. Alexandra Máriát akkor fogták el Kunszentmártonnál, amikor január 11-én társával hat szírt akart a déli határtól átutaztatni az országon. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz, a KR NNI pedig kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytat eljárást a 25 éves nő ellen, akit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

 

Forrás és fotó: 24.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés