Élőben a golfról

Interjú Farkasvölgyi Gáborral

Hosszú várakozás után az Eurosport ismét felkarolta a golf csodálatos sportját, amely mostantól élő közvetítések formájában költözik a magyar goflrajongók nappalijába. A Hungarian Golf Magazin Farkasvölgyi Gáborral, az Eurosport kommentátorával beszélgetett.

 

Az Eurosport munkatársaként milyen műsorokat kommentálsz?

Az a brigád, amelynek jómagam is tagja vagyok már tizenhat éve dolgozik kommentátorként. Az évek alatt persze számos változás történt, de továbbra is snookert, golfot, kajakot és labdarúgást kommentálok, amellett, hogy az elmúlt időszakban rögbimérkőzéseket, darts meccseket és autó-motorsport versenyeket is közvetítettem. Gyermekkoromban sokat kajakoztam, így a golf mellett az a sport az egyik nagy szerelmem.

 

Golfjátékosként van módod gyakorolni mostanában, hogy fejlődik a tudásod?

Az elmúlt szezonban szinte alig került ütő a kezemben, így nem tudom megmondani, jelenleg hogy áll a játékom. Tavasztól már lényegesen többet szeretnék gyakorolni és fejlődni. Korábban már volt olyan időszak, amikor sokkal többet játszottam és rendszeresen jártam ki a Golftanyára, illetve részt vettem a Lugosi Tour egy-két állomásán is. Az utóbbi másfél évet ugyan nem a golfnak szenteltem, reményeim szerint az elkövetkező hónapokban ez radikálisan megváltozik.

 

Az Eurosport ismét felvette műsorába a golfot. Milyen érzés ez számodra?

Rengeteg golfbajnokságot megnéztünk, követjük a nemzetközi golfsport történéseit. Legalább tíz éve várunk arra, hogy a tőlünk nyugatra fekvő országokhoz hasonlóan mi is élő golfversenyeket közvetíthessünk. Amikor kiderült, hogy a Discovery megvásárolta a Golf Channel-t és a közvetítési jogokat Európára, bíztunk abban, hogy előbb-utóbb az Eurosportra is felkerül a golf és szerencsére így is lett! December környékén kaptuk a jó hírt, hogy élőben adhatjuk az egész idényt. Nagyon élvezzük és óriási lehetőségnek tartjuk. Eddig egy tornán vagyunk túl, a visszajelzések egytől egyig pozitívak voltak, így szívből reméljük, hogy a golfrajongó nézők is hasonló lelkesedéssel fogadnak minket. A két hawaii bajnokság időpontja nem kedvez a magyar nézőknek, de éppen ez az élő adás varázsa! A későbbiekben, amikor a nyugati parti tornákat rendezik, már sokkal barátságosabb időpontokban – nyolc-kilenc órakor - kezdünk és mind a négy napot közvetítjük.

 

Várhatóan milyen szakkommentátorokkal terveztel együtt dolgozni?

Szeretnénk egy stabil csapatot kiépíteni és úgy gondoljuk, óriási felelősségünk van, hiszen egy nagyobb létszámú nézőközönséggel is megszerettethetjük a golfot és különféle negatív sztereotípiákkal is megküzdhetünk majd. Egyelőre úgy tűnik, hogy Lugosi Balázs, Szeberényi Máté Dr. Hegedűs Gábor és Bertényi Balázs csatlakozik hozzánk. Ezen a héten Németh Gergely kollégám Dr. Hegedűs Gábor szakkommentátor közreműködésével közvetíti a hawaii tornát. A magyar nézők az eurosport.hosszabitas.hu oldalán követhetik az eseményeket.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés