„Igyekszem megtalálni az utat, amely a boldogság felé vezet”

 

A tavalyi év zárásaképpen, szűk körben megrendezett Év Golfozója díjátadon, Batta Krisztina a Szenior hölgyek kategóriájában vehette át a rangos elismerést. A hazai golfélet "first lady"-je az idei évnek is nagy tervekkel vág neki.

 

Hogyan indult 2021 az Ön számára?

Úgy érzem, minden rosszban van valami jó. Mostanában mindenkitől azt hallom, milyen furcsa évet zártunk, ez egy kicsit elgondolkodtatott. Annak ellenére, hogy a korábbiakhoz képest jóval gyengébb évet tudhatok magam mögött, a szerencsétlenül alakult helyzet lehetővé tette, hogy több időt szenteljek a pihenésnek és az önreflexiónak. Új ötleteim születtek, végre jutott időm átgondolni a jövővel kapcsolatos elképzeléseimet. Meg kell, hogy mondjam, igen jól esett ez a közel egy éves pihenő. A golftudásom látványosan fejlődött, hiszen kiváló eredményeket értem el, sőt, talán nem túlzás azt állítani, hogy még sosem játszottam annyira jól, mint 2020-ban.

Az ember azonban nem áll meg. Minden erőmmel arra törekszem, hogy háttérbe szorítsam a gondokat és a negatív gondolatokat. Igyekszem megtalálni azt az utat, amely a boldogság felé vezet. Hedonista típus vagyok, mindig azt csinálom, amit szeretek és mindig megpróbálok boldog lenni abban, amiben éppen élek. A negatívumok ellenére elmondhatom, ez remekül sikerült a tavalyi évben. Meg sem tudom számolni, hány kétségbeesett ismerősöm hív fel, de csak annyit mondok nekik: a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt időszakot lelkileg és mentálisan is sikeresen vészeltem át.

 

Milyen álmokat, terveket dédelget a 2021-es szezonban?

Néhány tervemről még nem beszélhetek, mert kivitelezés alatt állnak, de mint sejthető, minden a golffal kapcsolatos – a golffal fekszem és kelek. A szenior hölgyek részére öt napos edzőtábort szervezek áprilisban. Ez egy új elképzelés, amely remélhetőleg segít összekovácsolni a csapatot és idén már nemzetközi versenyekre és az Európai Bajnokságra is eljuthatunk. Az idén mindenképpen szeretném megvalósítani a legnagyobb álmomat, elérni azt, ami tavaly sajnos nem sikerült: mínuszt játszani. Régóta álmodozom erről és ahogy mondják: ami késik, nem múlik. Optimista vagyok, remek formában vagyok és soha nem adom fel! Utazásszervezőként nehéz időszakon vagyok túl, de az ügyfeleimnek próbálok megoldást nyújtani a karantén kikerülésére és szerencsére azt látom, egyre nagyobb az érdeklődés a golfozással egybekötött utazásaink iránt.

 

Mi a legközelebbi úti cél?

Már lehet jelentkezni legújabb csoportos tanulmányútjainkra Egyiptomba, ahová április 30-ig vízummentesen léphetnek be turisták, és ahol az út résztvevői télen is huszonöt fokos melegben és napsütésben, tengerparti szellőben játszhatnak a helyi pályákon.

 

Kép: Batta Krisztina


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés