Szoboszlai Dominik nyerte az Év sportolójának és az Év sportpillanatának díját

 

Az Év női sportolója Karakas Hedvig cselgáncsozó lett, aki az 57 kilogrammos súlycsoportban Európa-bajnoki címet nyert 2020-ban. A 30 éves magyar a döntőben az egyik legnagyott sztárt, a portugál Telma Monteirót győzte le intésekkel egy nyolc percig tartó döntőben. Karakas az első dzsúdós, aki az Év sportolója lett.

 

Az egyéni sportágak között kiosztott Év csapata-díjat Babos Tímea kapta, aki Kristina Mladenoviccsal az oldalán az Australian Opent és a Roland Garrost is. A női versenyeket szervező WTA-nál is az Év női párosa lett a kettős.

 

Az Év fogyatékos sportolójánál összevont díjat hoztak létre, mert 2020-ban nagyon kevés eseményt rendeztek parasportolóknak. A díjat végül Berente Judit szervátültetett sífutó és sílövő kapta.

 

Az év e-sportolójának díját Vlad Marinescu, a Nemzetközi Esport Szövetség elnöke adta át online, méghozzá Berznay Dánielnek, aki évek óta a szimulátoros Forma-1-es bajnokságában szerepel. A 21 éves esportoló 2020-ban összetettben ötödik lett, a konstruktőrök versenyében csapata, az Alfa Romeo pedig második lett.

 

A Kézisek kéziseit is díjazták a gálán annak ellenére, hogy a győztesek kiléte már nem volt meglepetés: a férfiaknál Kovács Péter, a nőknél Gódorné Nagy Mariann nyert. Kovács Péter a férfi kézilabda-válogatott szereplési- és gólrekordere, 323 meccsen 1797 gólt szerzett, négyszer is meghívták a világválogatottba. Gódorné Nagy Mariann BEK-trófeát nyert, kettőt az osztrák Hypóval 1982-ben a Vasassal, amely a női kézilabdázásunk első kupasiker a bajnokok között.

 

Az Év szabadidősport-rendezvénye a Streetball Challenge Hungary lett, amelyen a 3×3-as felállásban játszott csaknem 450 csapatban 1800 játékos.

 

Forrás: 24.hu

Kép: Népszava


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés