Az Év Sportolója Gála: jöhetnek a nagy pillanatok!

 

Az M4 Sport – Az Év Sportolója 2020 Gálát természetesen a névadó szponzor, a közszolgálati sportcsatorna közvetíti – még ha ezúttal felvételről is – január 11-én, 19 óra 45 perces kezdettel a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadáról, amely egyben a tv-közvetítés stúdiójaként is szolgál.

 

 

„Talán nem túl nagyképű kijelentés, hogy megalakulása óta az M4 Sporton íródik a magyar sporttörténelem túlnyomó része – mondja lapunknak Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. – Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a gála névadói és közvetítői is mi legyünk. Magyarországon kiemelkedően nagy siker, ha valaki az év sportolója lehet, nagyon boldogok vagyunk, hogy nálunk tudhatják meg a magyar nézők, ki lett a legjobbak legjobbja.”

 

A 2020-as esztendő a sportban is nagyon sok nehézséggel járt, felborult a versenynaptár, nemzetközi és hazai sportesemények egész sora maradt el, ugyanakkor a sport sokaknak adott reményt is.

„Természetesen mi is nagyon örülünk, hogy folytatódik a sorozat, és az idén is díjazza a Magyar Sportújságírók Szövetsége az év legjobbjait. A listára felkerülő sportolók – és a többiek – rengeteget dolgoztak 2020-ban is. Véleményünk szerint semmivel sem volt könnyebb dolguk az idén, mint bármikor korábban, éppen ezért megérdemlik, hogy ugyanúgy elismerjük a teljesítményüket – mondja Székely Dávid, aki hozzáteszi: – A gála kiemelten fontos azért is, mert nincs olyan sportoló, akinek ne lenne meghatározó, hogy hányadik helyen végez a listán. Másnap a különböző kategóriák mellett a bemutatott produkciók is beszédtémát szolgáltatnak az egész országnak.”

 

Az M4 Sport a közvetítés mellett különösen kötődik az egyik díjhoz is. Míg öt kategóriában a sportújságírók szavazatai alapján választják meg a győztest, az egyik díjról ezúttal is – részben – a szurkolók, az M4 Sport nézői, a csatorna honlapján, az m4sport.hu-n szavazók dönthetnek. Az elmúlt években az Év magyar gólja-díj volt ilyen, amelyért viszont csak a labdarúgók „rúghattak labdába”, ezt a kategóriát felváltotta mostantól az Év sportpillanata-díj. Az új kategória jelöltjeire a korábbiaknak megfelelően adhatták le voksukat a szurkolók január 2-ig, a három versenyben maradt jelöltet pedig a gálát felvezető sajtótájékoztatón ismertette Székely Dávid. Emlékeztetőül ábécérendben: Szoboszlai Dominik 92. percben szerzett győztes gólja az Izland elleni labdarúgó Eb-pótselejtezőn; Valter Attila kerékpáros győzelme a Tour de Hongrie utolsó szakaszán a Kékestetőn; valamint Vogel Soma döntős védése a vízilabda Európa-bajnokság fináléjában – ebből a háromból kerül ki az Év sportpillanata.

 

„Elmondhatom, hogy óriási volt az érdeklődés és a szavazókedv – tudjuk meg szintén Székely Dávidtól. – Azt is elárulom, hogy rendkívül szoros volt a versenyfutás a legjobb három pillanat közé kerülésért. Ebből a háromból viszont már egy szakmai zsűri választja ki a végső győztest, a zsűri elnöke a legendás rádióriporter, az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, Novotny Zoltán lesz.”

 

Miközben az M4 Sport közvetíti a gálát, szakmai partnere, az Antenna Hungária gondoskodik a műsorkészítésről, és jelentős részt vállal a színpadi látványvilág megteremtésében is.
Gerlei Gyöngyvér elmondta, a pandémia miatt különösen felértékelődtek a televíziós közvetítések

 

„Az Év Sportolója Gálára idén az Antenna Hungária nyolcvan négyzetméteres, nagy felbontású LED-fallal készül, amelyen színes, kreatív tartalmak jelennek meg, valamint húsz kollégánk gondoskodik a gála zavartalan közvetítéséről. Többek között két speciális kamerával is a látványt próbáljuk fokozni, hogy az emelkedett hangulatot át tudjuk adni a tévénézőknek – mondja lapunknak Gerlei Gyöngyvér, az Antenna Hungária Zrt. kereskedelmi igazgatója. – Amikor egy-egy remek sporteseményt nézők nélkül rendeznek, különösen felértékelődik a televíziós közvetítés. Sajnos 2020-ban a pandémia miatt a legtöbb sporteseménynél csak otthon, a képernyő előtt lehetett szurkolni a kedvencekért. Az Antenna Hungária munkatársai természetesen ebben a nehéz helyzetben is ott voltak a pálya mellett, a stadionokban, hogy közreműködésükkel a legszebb gólok, a legörömtelibb pillanatok, a legcsodálatosabb történetek is élőben eljussanak a szurkolókhoz. Szoboszlai Dominik felejthetetlen gólja Izland ellen; a magyar pólósok Eb-győzelme; Valter Attila Tour de Hongrie-sikere; a Ferencváros futballistáinak hazai és BL-menetelése mind-mind számtalan sportbarátot ültetett a televízió elé.”

Mindannyian abban bízunk, hogy a 2021-es évben már kevésbé lesz foghíjas a sportnaptár, és az M4 Sportra, illetve az Antenna Hungáriára is a megszokott mennyiségű feladat vár.

„Ez az év is fantasztikusnak ígérkezik – mondja bizakodva Gerlei Gyöngyvér. – A részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság, a budapesti úszó-Eb, az U21-es futball-Eb, a világbajnoki selejtezők, a Fed-kupa, az e-sportok nemzetközi bajnokságai mellett a futball, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a vízilabda, a jégkorong és persze szinte az összes sportág magyarországi eseményei az Antenna Hungária közvetítése révén jutnak el a tévénézők otthonába, melyek akár a mindigTV Go-n is láthatóak lesznek. Most még csak reménykedni lehet abban, hogy ebben az esztendőben is csodálatos sportpillanatokat élhetünk át – bombagólokkal, látványos megoldásokkal, irigylésre méltó elszántsággal, és természetesen, ha a járványhelyzet is engedi, a magyar szurkolók felülmúlhatatlan buzdításával.”

 

Forrás: Euronews

Kép: Nemzeti Foci


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés