Osztrák jégkorongliga: a Fehérvár kikapott Bécsben

A Hydro Fehérvár AV19 idegenben 4–2-re kikapott a Vienna Capitalstól osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

Kétfelé dőlhetett el a kérdés: vagy a Bolzano hajlik meg a nyomás alatt, vagy a Fehérvár fárad bele az üldözésbe. Sajnos az utóbbi jött be, mert a dél-tiroliak vasárnap délután simán nyertek a Dornbirn ellen, a mieink viszont simán kikaptak Bécsben, így nemhogy most sem tudták átvenni a vezetést az osztrák központú ICEHL tabelláján, a Bolzano meglógott, sőt, már a Vienna Capitals is közelít alulról...

 

Persze ebben a világon semmi meglepő sincs, csak a realitás kezd formát ölteni, mert a Vienna, a Klagenfurt és a kevesebb meccsszáma okán (is) még csak a középmezőnynél tartó Salzburg is van (legalább) olyan jó, mint a Fehérvár. Azaz részben a körülmények ajándéka (úgymint koronavírus-fertőzések távolmaradása és érintetlen versenyprogram), részben pedig „túlteljesítmény”, hogy a magyar csapat az éllovas pozícióért küzdött hetekig, kivált, mert normál esetben sincs csurig töltve a kerete, és általában három sorral játszik, olykor védőket a csatársorba jelölve. A lényeg viszont mégiscsak az, hogy a „sógorok” ligájához 2007-ben csatlakozó Alba Volán a felsorolt nagyvadak közé férkőzött erre az idényre, és innen nem is kell kikerülnie akkor sem, ha egyszer majd mindenki minden elhalasztott bajnokiját pótolta.

 

Ezt az érzést, hogy a Fehérvárból is nagycsapat lett, erősítette, hogy Bécsben sem tolták le a jégről, még akkor sem, ha a Caps nyilván fölényben játszott. Ez arrafelé normális bármely riválissal szemben, következésképp a kétszeri hazai vezetés is az volt – és közte Bartalis István csodás fonáktalálatot szerzett a szólójából, egy ideig döntetlenen tartva az állást. Csak aztán a finisre elfogyott a szufla a vendégeknél, miként december 30-án történt Székesfehérváron is – viszont ez sem atomfizika: a Vienna megint teleírhatta a nevezési lapot, a Fehérvár meg három sor plusz kettő fővel küzdött. Úgyhogy a finisben már nemigen lehetett miben bízni, nemhogy az egyenlítésre, a közelebb férkőzésre se maradt sansz, helyette elkezdett nyílni az olló, és 4–2-es Capitals-győzelem lett a végeredmény.

 

Van azonban remény, mert a következő fordulókban az alsóközépcsapatnak számító Bratislava Capitals és Innsbruck lesz a mieink ellenfele, majd január 9-én jöhet az újabb csúcsrangadó Bolzanóban – talán megint a tabellaelsőségért.

 

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA

ALAPSZAKASZ
SPUSU VIENNA CAPITALS (osztrák)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)
Bécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Bulovec, Zrnic (szlovénok), Bärnthaler, Riecken (osztrákok)
VIENNA: STARKBAUM – WALL (2), P. Lakos – Fischer (1), GAUTHIER (2) – Piff, Flemming – Hackl, Peter – Wukovits, C. Campbell 1, Loney – Richter (1), Vause 1, Hartl (1) – ANTAL 1, NISSNER 1, KITTINGER – Cijan, Grosslercher, Bauer. Edző: Dave Cameron
FEHÉRVÁR: Janus – Stipsicz, T. Campbell – Caruso, Szabó B. – Geiger, Horváth M. – HARGROVE 1, Hári J., Kuralt (1) – Erdély Cs., BARTALIS I. 1, Petan – Mihály Ákos, Kähkönen, Szita – Kovács Alex, Sárpátki. Edző: Antti Karhula
Kapura lövések: 33–26
Kiállítások: 6, ill. 4 perc

MESTERMÉRLEG
Dave Cameron: – Sok jó dolgot csináltunk, habár viszonylag lassan kezdtünk. Eleinte a Fehérvár volt a gyorsabb, de aztán elkezdtek pörögni a lábak, és a második harmadtól mi irányítottunk. Lehettünk volna higgadtabbak is a koronggal, ám gyors, okos és ügyes csapatot győztünk le, aminek nagyon örülhetünk.
Antti Karhula: – Egész jó meccs volt mindkét csapat szemszögéből. Az első harmadban kivált jól hokiztunk, ügyesen törtünk ki a harmadunkból, jól kezeltük a nyomást, viszont a másodikban alulmaradtunk. A harmadik viszonylag kiegyenlítetten alakult, ám túl könnyű gólokat kaptunk, ez nem tetszett. Ha nem figyelek az eredményre, akár elégedett is lehetnék, hiszen itt sosem egyszerű nyerni; igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni, és hamar továbblépni. Gyorsan kell regenerálódnunk, és legközelebb higgadtabbnak kell maradnunk, mert ezúttal kicsit elveszítettük a koncentrációt.

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Bozen Südtirol–Dornbirn 5–3
Klagenfurt–Villach 4–3
Innsbruck–Red Bull Salzburg 1–3
Linz–Bratislava Capitals 3–4
Szabadnapos: Graz

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

Kép: Utánpótlássport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés