Egyre emelkedik a tét

 

Nagy Réka a Hungarian Golfnak adott interjúban az év legfontosabb golfeseményeiből szemezgetett és az elmúlt hónapok eseményeinek tanulságait foglalta össze. 

 

A november 15-én megrendezett Szezonzáró Scramble versenyen első helyezést ért el és összességében egy rendkívül sikeres golfévadot zárt. Hogy érezte magát, milyen volt a hangulat a St. Lőrinc Golf Club pályáján?

Nagyon jó volt a hangulat, mert a résztvevők lehetőséget kaptak, hogy válasszanak, kivel szeretnének egy fligthban lenni. Én a fiammal játszottam és nekünk elég közel van a hendikepünk (a fiamé 15, az enyém 12). Az volt a célunk, hogy bruttó mínuszt játszunk és ez sikerült is: -1-es ütéssel zártunk, ami elég szép eredménynek számít. Óriási küzdelem árán szereztük meg együtt az aranyérmet, de megérte - szenzációs hangulat uralkodott a versenyen. Az egyetlen negatívum, hogy az időjárás nem volt túl kedvező és a vírushelyzet miatt sajnos nem nagyon találkoztunk másokkal. Az elütőnél shotgun indítással kezdődött a verseny és a végén is nagyon kevesen maradtunk ott az eredményhirdetésen.

 

Milyen kihívásokkal, nehézségekkel szembesült a verseny során?

Itt két dolgot is meg kell említenem. Egyrészt tudni kell, hogy a St. Lőrinc Golf Club pályája sok helyen vizes volt a megmérettetés idején, illetve két szakaszon a fairway is nagyon saras volt. Ez természetesen megnehezítette a játékot. A versenyen az is nehézséget okozott, hogy az utolsó órában hirtelen feltámadt a szél és nagyon hideg lett. Szerencsére megfelelően fel voltam öltözve, de volt olyan hölgy, aki a végén már alig tudott játszani, annyira fázott.

 

Az évad folyamán több imponáló sikert is elkönyvelhetett az ország legrangosabb versenyein. A Mid-Amatőr Bajnokságon elért harmadik helyezés szép példája ennek. Milyen golffal kapcsolatos élményekre, pillanatokra emlékszik vissza szívesen?

Számomra az egész év egy óriási kihívás volt! Korábban még soha nem indultam ennyi megmérettetésen, illetve viszonylag kevés stroke play versenyen vettem részt, így ez a helyzet kicsit ijesztőnek tűnt az elején. Szívből remélem, jövőre még jobban megfelelek az elvárásoknak. Azt vettem észre, akkor teljesítek kiválóan, ha nagy a tét és bizonyítanom kell. Az is nehézséget okozott, hogy idén először voltam szenior női válogatott, ráadásul több olyan golftornán is indultam, ahol a csapat érdekében kellett remek teljesítményt nyújtanom. Az V. Golfünnepen is óriási csatában küzdöttünk az első helyezésért. A junior lányokkal mértük össze az erőnket és bár csak az ezüstérmet tudtuk elhozni, úgy érzem, akár még elsők is lehettünk volna.

 

Milyen tervekkel, reményekkel néz a 2021-es év felé?

Jövőre is töretlen lelkesedéssel és kitartással próbálok készülni. Jelenleg hetente legalább egyszer járok edzeni Hahn Árpádhoz. Szeretnék a szenior válogatott meghatározó tagja lenni és szép lassan lejjebb vinni a hendikepemet, de úgy, hogy az reális legyen, olyan, amit minden pályán meg tudok játszani. Az a célom, hogy stabilabb legyen a játékom és megjavuljon a gold swingem. Mivel korábban sportoló voltam, talán egy picit jobb fizikai adottságaim vannak, mint azon játékosoknak, akiknek nincs sportolói hátterük. Ezért is volt ilyen lassú a fejlődés: az első évben hiába javult a swingem, ugyanaz maradt az eredményem: csak a harmadik évben kezdtem fejlődni. Úgy döntöttem, türelmes leszek és sokat dolgozom azon, hogy egy jó swingem legyen, amivel könnyedén és stabilan tudok ütni. Szerintem most már leginkább a hibák korrigálásán kell munkálkodnom, azt szeretném, ha száz ütésből száz jól sikerülne. Az a cél tehát, hogy kevesebbet hibázzak, de ezt csak sok gyakorlással lehet elérni.

 

Többen is azt állítják, a jelenlegi járványhelyzet furcsa módon pozitív módon hatott a magyar golf helyzetére. Lehetségesnek tartja, hogy ez is hozzájárult a legutóbbi időszakban tapasztalt fejlődéséhez?

Úgy gondolom, ez részben így van. Az online oktatás például lehetővé tette, hogy többször ki tudjak menni a pályára gyakorolni. Sokat segített, hogy a három hónapos karantén alatt minden nap le tudtunk járni golfozni. Azt is látom, hogy nagyon sok új golfjátékos van, talán éppen a márciusi-áprilisi időszak miatt, amikor számos magyar és hazánkban élő külföldi úgy döntött, ad egy esélyt a golfnak.

 

Kép: Nagy Réka 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés