A golf hullámvasútján - 2. rész

 

Interjú(folytatás) Magyar Krisztiánnal

Rendkívül eseménydús és eredményes évadot zárt, Magyar Krisztián. Beszélgetésünk első részében végigmentünk a szezon legfontosabb történésein, egészen a MidAm Bajnokság kezdetéig. Innen folytatjuk.

 

"...A következő hétvégén eljött a MidAM Bajnokság, amiről az egész szezon és a felkészülések szóltak. Az első napon egy extra +6-os eredményt sikerült összehozni és megütöttem életem első eagle-jét is a 17-es szakaszon. A második napon nem ment olyan jól a játék, mint ahogy szerettem volna, de még így is az utolsó flightban kezdhettem a harmadik napot. A filght társaim között kialakult incidens miatt a harmadik szakasz után egyikőjük levonult a pályáról. Teljesen kibillentem és alig tudtam összetartani a játékomat. Nem tudtam, hogy állok, csak arra koncentráltam, hogy ne essek szét. Abban a tudatban játszottam, hogy ez a verseny nem sikerült. Amikor lejöttünk a 18-as greenről, a többiektől tudtam meg, hogy egy ütéssel maradtam le a nemzetközi bajnoki címről és a Magyar bajnoki címért playoffot kell játszanom Szalay Attilával."

 

DSC_8794.JPG

 

"Elképesztő volt a felismerés, hogy még nincs vége, hogy lehetek MidAm Magyar Bajnok. Hirtelen elöntöttek az érzelmek és a felszínre tört minden, amit a játék alatt kezelnem kellett. Fantasztikus érzés volt! Nem sokkal ezután következett a playoff - életem eddigi legnagyobb golf élménye. A hangulata, a nézők, a feszültség: lebilincselő volt. Olyan koncentrációt igényel amivel addig nem találkoztam. Tudtam, hogy a legapróbb hiba elég ahhoz, hogy elveszítsem a játékot, mert Attila nagyon stabil és kiegyensúlyozott volt az egész szezon alatt. Az első szakaszon hibáztam is, de szerencsére sikerült kijavítanom. A második szakaszon Attila egy tökéletes kezdéssel fokozta a nyomást. Amikor a labdáinkhoz értünk, látszott, hogy egy nehéz chipje jön. Végül bogey-ra játszotta a szakaszt, én pedig par-ra. Leírhatatlan érzés volt, a szezon csúcspillanata. Minden, amiről az egész évad és a több évi munka szólt, ott beteljesedett. Én élhettem most ezt meg, de nem csak az én pillanatom volt. Mindenkié, aki ezen az úton részt vett és hozzájárult ehhez az évek során. A játékostársaké - legyen szó bármelyik versenyről -, az edzőké, és legfőképp a feleségemé, Edité. Az ő támogatása és türelme nélkül ma biztos nem lennék MidAmatőr Magyar Bajnok."

 

DSC_8803.JPG

 

Idei remeklése nem véletlen. A távolságai megnőttek és sokkal magabiztosabban üti a labdát az előző évekhez képest: "Sok olyan mentális szituációval találkoztam az idei szezonban, amiből rengeteget tanultam" - teszi hozzá. - "Elsősorban a konzisztenciában, illetve az ideálistól eltérő szituációk játékában szeretnék fejlődni. Van egy alap ütés sorozat, amit minden edzésen elvégzek, emellett azt gyakorlom, ami az adott időszakban nem úgy megy, ahogy szeretném. A legtöbbet a rövid játékot és puttot gyakorlom. Az idei év volt az első, amikor nemcsak a téli időszakban edzettem szimulátorban, hanem a szezon alatt is folyamatosan gyakoroltam. A szimulátor nagyban hozzájárult az idei eredményeimhez. Ha valamiben elakadok, akkor Böndicz Gergő segítségét szoktam kérni."

 

Beszélgetésünk végén Magyar Krisztián megosztotta velünk, mit vár a jövő évtől: "Az az igazság, hogy a ranglista helyezés nem motiváció a számomra. Egy visszajelzésnek tekintem, ami azt mutatja, hogy a beletett munka mennyisége és minősége alapján hol a helyem a magyar mezőnyben. Nagyon nagy örömmel tölt el a helyezésem, azonban ez nem a célom, hanem a játékom és a felkészülésem következménye. A versenyek során nem másokat akarok legyőzni, hanem mindig magammal vívom a csatáimat. A küzdelmek révén emberként és golfozóként is fejlődöm, pozitívan hatnak az életem egyéb területeire is. 2021-ben is szeretnék minél több ilyen belső élményt megélni a MidAm Touron, és ha lesz rá lehetőség, külföldi versenyeken is. Legalább olyan jó hangulatú társasági és sport élményeket szeretnék szerezni, mint 2020-ban."

 

Fotók: TÁTRAI BÉLA / GOLFMAGYAR


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés