A golf hullámvasútján - I. rész

 

Interjú Magyar Krisztiánnal

Rendkívül eseménydús és eredményes évadot zárt, Magyar Krisztián. A MidAmatőr játékost lenyűgöző teljesítményének és kitartó felkészülésének titkairól, az év kihívásairól és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

"Az év eleji történések miatt minden verseny ajándék volt, mert benne volt a levegőben, hogy idén elmarad a versenyzés." - kezdte évértékelését Magyar Krisztián. - "Szerencsére a korlátozások ideje alatt is volt lehetőség golfozni. Érdekes volt látni, ahogy a pályák a megváltozott helyzetre reagáltak és úgy alakítottak át mindent, hogy az érintésszám csökkenjen. Jó volt látni azt, hogy mind a pályák, mind a játékosok milyen komolyan veszik a kialakult helyzetet és vigyáznak magukra és másokra is egyaránt. A kimaradt két hónap miatt a szezon hátralévő része nagyon sűrű lett. Ezt egyrészről nagyon élveztem, mert minden hétvégén több napos verseny volt, másrészt az otthonról távolmaradás a szezon vége felé már egyre nehezebben ment. Minden elismerésem azoké, akik ezt velem együtt végig csinálták."

 

Ezután felidézte a mögöttünk álló golfévad legfontosabb történéseit: "Szerencsére több emlékezetes pillanat is volt az idei szezonban. Nagyon örülök, mert nem számítottam ezekre az élményekre. A sok nagy pillanatot igazi hullámvasút előzte meg mentálisan és olykor fizikálisan is. A MidAm Match Play során épphogy sikerült legjobb nyolc közé jutnom. Az utolsó játékban mindenképpen nyernem kellett, hogy tovább jussak, ami nem kis kihívás volt, mert a másik fél, Szalay Attila csúcsformában volt. Ezt követték a legjobb négybe és a döntőbe jutásért vívott meccsek. Óriási küzdelmek árán sikerült a döntőig jutnom, ahol Krämer Andris magabiztosan megnyerte a versenyt, így a második helyen végeztem. A szezon alatt végig zajlott a MidAm Tour. Igazi MidAmos, jó hangulatú, profi szervezésű sorozat volt, ami már önmagában egy nyeremény. Hab volt csak a tortán, hogy a Tour összetett eredményei alapján az első helyen végeztem. Ezalatt az országos ranglistán is lassan de biztosan közelítettem az élmezőnyt.

 

A IX. Magyar Match Play Bajnokság eredménye meglepetés volt a számomra is, mert felkészítő versenyként tekintettem rá, a következő heti MidAm Bajnokság bemelegítéseként. Az első nap sikerült bejutnom a legjobb tizenhat közé. Szerencsém volt azzal, hogy a mi nyolcas csoportunkban nem volt ott egyik nagy esélyes sem. Ez természetesen nem jelentette azt, hogy sima volt az út a döntőbe. A második napon ismét Szalay Attilával játszottam egy nagyon izgalmas meccset, majd délután Zilahy Csabival vágtunk neki a tizennyolc szakasznak. Nehéz és izgalmas játékok voltak. Bejutottam a döntőbe, amire egyáltalán nem számítottam a verseny elején. Tisztában voltam a realitásokkal, de mégis úgy álltam fel az első elütőre, hogy beleadok mindent és megcsinálom. Hamar kiderült, hogy ez kevés lesz. Csányi Olivér egy egészen más dimenziót képvisel hozzám képest ebben a játékban. Jó volt nézni, ahogy játszik. Sajnos csak a tizenegyedik szakaszig élvezhettem, mert itt Olivér megnyerte a játékot. A második hely nagy örömmel töltött el.

A rá következő hétvégén pedig eljött a MidAm Bajnokság, amiről az egész szezon és a felkészülések szóltak..."

 

A cikk folytatását holnap olvashatjátok!

 

Kép: Magyar Krisztián


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés