Nincs terítéken az olimpia lemondása

 

A szervezőbizottság olyan intézkedéscsomagon dolgozik, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a játékokat.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nincs terítéken a 2021-re halasztott tokiói játékok lemondása.

"A válasz: nem" - válaszolta a német sportdiplomata szerdán arra a kérdésre, hogy küszöbön álló látogatása során megvitatják-e az olimpiai törlését a koronavírus-járvány miatt a japán szervezőkkel.

Bach vasárnaptól szerdáig tartózkodik majd a szigetország fővárosában, és ez lesz az első útja Japánba azóta, hogy a NOB márciusban elhalasztotta a játékokat.

A sportvezető kiemelte: a szervezőbizottság jelenleg is dolgozik egy olyan intézkedéscsomagon, amely révén a pandémia közepette is le lehet bonyolítani a világ legnagyobb sporteseményét.

"Mindennél fontosabb az olimpia biztonságos megrendezése. Kilenc hónap múlva a sportolók biztonságos környezetben versenghetnek majd" - hangsúlyozta Bach. Hozzátette: még korai arról beszélni, hogy jelen lehetnek-e szurkolók és külföldi vendégek, de remélhetőleg nem üres létesítményekben zajlanak majd a versenyszámok.

Az olimpiát 2020 nyaráról - az elnevezés (Tokió 2020) megtartásával - a 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időszakra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Forrás: Sport365.hu

Kép: UtámpótlásSport

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés