Nincs két egyforma játék

 

Csomor Csilla színművésznő számára a színpad jelenti a legszebb és legnagyobb kihívást: bújt már Blaha Lujza és Déryné Széppataki Róza bőrébe, alakította már Shakespeare, Csehov és Sartre drámáinak hősnőit. Sokoldalúságát a számtalan, különféle színházi és televíziós karakter megformálása mellett az egészséges életmód és a golfsport szeretete is bizonyítja. Talán nem véletlenül, hiszen a színházban és a golfpályán is egy egész csapat sikeréért küzd az ember.

 

Legfrissebb sikere a Continental CityGolf Club pályáján lezajlott Senior City Tour októberi fordulójához kötődik, ahol a Női Nettó mezőny első helyezését érte el. A művésznő a Hungarian Golf Magazinnak adott interjújában így mesélt a megmérettetés kihívásairól és a golf hazai népszerűsítésének jelentőségéről.

 

Hogyan készült Senior City Tour versenysorozat október 26-án délután megrendezett, hatodik fordulójára?

Mivel a Continental CityGolf Club az anyaklubom és az idén felvételt nyertem a Magyar Senior Golfozók Társaságába is, úgy döntöttem, hogy a hatfordulós versenysorozat mindegyik állomásán részt szeretnék venni. Amikor a versenynapokat beírtam a naptáramba tudtam, hogy a végső értékelésnél a legjobb négy forduló eredménye számít, illetve az évszakok változásának köszönhetően változik a pálya állapota, ezért minden erőmmel arra törekedtem, hogy kiváló teljesítményt nyújtsak. Míg az első fordulóban - a szezon kezdetén - még elég magas ütésszámot produkáltam, az utolsó fordulóban, a hölgyek igen erős mezőnyében már olyan játékosokat utasítottam magam mögé, mint Kaincz Katalin, aki rendkívül tehetséges golfozó és hosszú évek óta kitűnő eredménnyel játszik. Mindketten tagjai vagyunk a válogatottnak, ahová azzal a feltétellel vettek fel, hogy a hendikepemet húsz alá viszem. Az elnökasszony, Batta Krisztina megelőlegezte számomra a tagságot, amely aktiválódott, amikor a kívánt hendikepszámot elértem. Összességében egy szép és eredményes golfévadot tudhatok magam mögött. Az is bizonyos, hogy a jövő évben is nagyon sokat kell még gyakorolnom, mind technikailag, mind mentálisan edzenem ahhoz, hogy fejlődjek.

 

Hogy érezte magát a versenyen? Milyennek találta a pályát, milyen volt a hangulat?

Anyaklubbomba heti három-négy alkalommal is ellátogatok. Bár a pálya minden szegletét ismerem, nincs két egyforma játék, nincs két egyforma flight - számtalan tényező befolyásolhatja a játék és a verseny kimenetelét. Nagyon szeretem, ha kellemes társaság vesz körül és tegnap szerencsére remek partnerre leltem a kiegyensúlyozottan és stabilan játszó Palotás Zsuzsa személyében. Bár a pálya kissé nedves volt, mert előző nap szakadt az eső, a Senior City Tour napján gyönyörű, napsütéses őszi idő fogadta a résztvevőket. Mivel a korábbi záport a pálya is megérezte, kicsit nehezebben gurultak a labdák és hosszabb ütőket kellett választanom a távolsághoz. Ennek ellenére úgy vélem, jó döntéseket hoztam, hiszen 36-os eredményt értem el.

 

Milyen kihívásokkal, nehézségekkel szembesült a verseny során?

A sorozat hat fordulója során több kihívást jelentő körülménnyel is meg kellett birkóznom: volt olyan nap, amikor rekkenő hőségben játszottam, sőt, a munkámból adódóan olyan élethelyzet is adódott, amikor a hétköznap zajló verseny egyik fordulóját nem tudtam volna befejezni, mert a színházba kellett mennem próbálni. Délután két órakor szerettem volna kezdeni, de sajnos nem volt partnerem, ezért átosztottak a háromkor induló flightba. Hogy a színházi próbán is időben meg tudjak jelenni és a versenyről se maradjak le, Pintér Adrienn golfbíró végigkísért a pályán és vezette a score-omat. A klubtól kapott óriási segítségnek köszönhetően erre az extrém helyzetre is találtunk megoldást, amely lehetővé tette, hogy mindegyik fordulón részt tudjak venni.

 

Milyen további golffal kapcsolatos terveket dédelget a jövőre nézve?

Most már annyira benne járunk az őszben, hogy már csak olyan játékos versenyek maradtak hátra, mint egy-egy Halloween Kupa, Texas Scramble játék vagy Mikulás Kupa. A most következő hétvégén több klub is Halloween Kupával és Texas-versennyel várja a lelkes golfjátékosokat, de egyéb kötelezettségeim miatt még nem döntöttem el, részt tudok-e venni ezeken az eseményeken. Az idei versengést a tegnapi nappal lezártam és elmondhatom, hogy a saját klubomban az összes versenyen indultam, amin lehetett. Bár a Szenior City Tour minden állomásán részt vettem, nagyon szeretném más pályákon is megmérettetni magam. Ebből a szezonból nekem még hiányzik Zalacsány, és idén sem Hencsére, sem a Balatonra nem jutottam el. Ez tehát a restanciám a jövő évre és bízom benne, hogy hamarosan minden visszatér a rendes kerékvágásba. Szívből remélem, hogy jövőre már az utazásnak sem lesz akadálya.

 

A magyar golfozók közül többen is azért küzdenek, hogy a nők látványosabban legyenek reprezentálva a hazai golféletben. A Magyar Senior Golfozók Társasága a tavalyi évben indult szemléletváltás jegyében például nemrég létrehozta a szuper szenior kategóriát a hatvanöt év feletti női golfozók részére. Ön hogyan látja a hölgyek helyzetét a magyar golfban?

Ez egy kiváló kezdeményezés. Minden olyan előremutató, konstruktív javaslatot értékelek és díjazok, amely elősegíti, hogy a hölgyek láthatóbbak legyenek a golftársadalomban. Személyes célkitűzésem, hogy közszereplőként is tudjak tenni a golfsport népszerűsítéséért hazánkban. Éppen ezért néhány hölggyel szövetkezve előkészítettünk egy Golf Magazin nevű televíziós pilot műsort, amellyel elkezdtünk támogatókat keresni. Abban reménykedünk, hogy ezt a programot a népszerű kereskedelmi csatornákon meg tudjuk mutatni az olyan magyar nézőknek is, akik még soha nem fogtak ütőt a kezükbe. Szeretnék elkötelezetten és aktívan - nem csupán játékosként, hanem a golf népszerűsítőjeként is - részt venni ebben a projektben és megismertetni ezt a csodálatos sportot a hazai közönséggel.

Fotó: Trenka Attila


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés