Ez egy másik világ

 

Az ügyvédként és játékosként egyaránt sikeres Dr. Lex Annamária az utóbbi hónapokban sorra hódította meg a hazai bajnokságok dobogóit, mint a VIII. Magyar Nyílt Mid-Amatőr Bajnokság vagy a 42. Nyílt Magyar Bajnokság. A Mid-Am Női válogatott csapatkapitánya, és a Mid-Am Szezonzáró Golf Kupa friss aranyérmese összefoglalta magazinunknak az idei év tanulságait, tapasztalatait és arról is mesélt, milyen csodálatos összetartó erő rejlik abban, ha a család együtt golfozhat.

 

Hogyan értékelnéd az idei évet a járványhelyzet fényében?

Már tíz éve golfozom és elmondhatom, hogy az elmúlt időszakhoz képest idén értem el a legtöbb sikeremet! Nagyon magas, 16 körüli hendikeppel indítottam az évet, most 12,4-nél tartok, és azt tervezem, jövőre ez tíz alá zuhan. A tíz körüli hendikep elérése nagyon nehéz feladat: ahogy azt idén megtapasztaltam, ezen a szinten már apró nüanszokon múlik a jó score.

 

Minek köszönhető ez a sikerszéria?

A kitartó gyakorlásnak, a számtalan bajnokságon való részvételnek. Az utóbbi időben szinte minden hétvégén versenyeztem. Arra törekedtem, hogy soha ne hunyjon ki a golf iránti szenvedélyem, ezért egy pillanatra sem lankadt a figyelmem és minden idegszálammal a golfra összpontosítottam.

 

Hogyan gyakorolsz, milyen módon készülsz a versenyekre?

Sokat puttolok és chipelek, tehát igyekszem fejleszteni a rövidjátékomat. A korábbi versenytapasztalataim csiszolták a technikámat, most már egyenesebbet ütök és sokkal jobban uralom a játékomat. Nemrég rájöttem, hogy minden fejben dől el. Amikor nyugodt vagyok, jó eredményeket produkálok, amikor idegeskedem, romlik a teljesítményem. Mivel ügyvédként dolgozom, gyakran úgy megyek ki a pályára, hogy vannak még elvarratlan szálak és olyankor nehezen tudok kikapcsolódni. Micsoda szerencse, hogy a golf segítségemre van ebben!

Idén éltem meg azt is, hogy amikor elrontok egy ütést, nyugalommal, összpontosítással könnyen vissza tudok jönni.

 

Hogyan tartod magad formában?

A karanténes időszak alatt kicsit ez kicsit nehezebben ment. Elkezdtem egy erősítő programot, amit a korábbiaktól ellentétben mostanában nem konditeremben, hanem otthon végzek. Fontosnak tartom, hogy rendszeres testmozgást végezzek: van egy feladatsor, amin reggelenként végigmegyek. Amikor végképp semmire sem jut időm, futok egyet a parkban.

 

A teljes interjút a hamarosan megjelenő Kincses Kalendáriumban olvashatjátok!

 

Kép: Tátrai Béla / GOLFmagyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés