Október 13-14. között zárva a Pannonia!

 

A Pannonia Golf Club az időjárási körülményekre való tekintettel a következő közleményt jelentette meg:

 

 

Kedves Klubtagok és vendégek!

Hétfő-keddre rendkívüli nagy mennyiségű, folyamatos eső várható az előrejelzések alapján (kb. 80-100mm), komoly lehűléssel. Hétfő reggelig 20mm csapadék érkezett, amely hatására a pálya jelentősen felázott. A fűszálak között és a bunkerekben is felgyűlt a víz, tócsák kezdenek kialakulni - a talaj a folyamatos esőzést nem tudja ilyen ütemben elnyelni.

Jelenleg károkozás nélkül pályafenntartási munkákat nem tudunk végezni, golfautót nem engedünk a felázott pályára, valamint a játék is korlátozottan élvezhető. A gépeinkkel komoly taposási károkat, kopásokat-sérüléseket okoznánk, ha rámennénk a pályára. A hideg időjárás hatására a fű fejlődése lelassult, regenerációja korlátozott – el kell kerülni a károkozást!

Ilyen körülmények között károkokat okoz a játékosok taposása az elütőkön és green-eken, a trolley-k mély keréknyomai, a kiütései mélyek és méretesek a felázott talajon, a labda nem gurul a felszínen összegyűlő víz miatt a pályatesteken, a green-eken jelentős pitchmark keletkezik, a bunkerek játszhatósága korlátozott.

A Pannonia vízelvezetése kiváló, de a szikkadás csak akkor kezdődik meg, amikor az eső eláll, ezt követően 24 óra elégséges lehet a korlátozások enyhítésére.

A pálya magas minőségének megőrzése érdekében, a rendkívüli időjárási körülmények miatt a Pannonia vezetőségével egyetértésben a pálya időszakos zárásáról döntöttünk keddre és szerdára (10.13-14.).

Megértésüket köszönjük!

Tisztelettel:

Laczkó Zoltán - Head Greenkeeper

 

Kép: Pannonia Golf Club Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés