Másfél hónapon belül több angol klub is megszűnhet

 

Az angol sajtó hétfőn adta közre a Liverpool és a Manchester United közös reformjavaslatát, amely a 2022-23-as szezontól 18 csapatra csökkentené a Premier League létszámát, és amely szerint a legjobbak nem vennének részt a Ligakupában.

 

 

Alapjaiban rázná meg az angol focit a MU és a Liverpool javaslata, mert bár a Ligakupa nem sok csapatnak hiányozna, a létszámcsökkentés azonban már annál érzékenyebb téma.

 

Még nagyobb érvágás lenne a PL-kluboknak, hogy a televíziós jogdíjak negyede az EFL-t illetné meg, amely ezen kívül további 250 millió fontot kapna előlegként a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére.

 

A BBC megszólaltatta a negyedik ligában (League Two) szereplő Leyton Orient elnökét, Nigel Travist, aki szerint egyes EFL-klubok öt-hat héten belül eltűnnek, hacsak nem kapnak anyagi támogatást. Szerinte a Liverpool és a Manchester United terve, a Project Big Picture nagyszerű javaslat.

 

Ha a klubok nem kapnak valamit hamarosan, akkor a klubok eltűnnek. De azt is hozzá kell tennem, hogy ez nem a járványról szól, hanem a futball válságáról, amely sok évre nyúlik vissza. A járvány előtt a klubok 75 százaléka sok pénzt veszített, ez nem folytatódhat. A járvány csak súlyosbította a problémát.

 

Forrás: 24.hu

Kép: The Irish Times

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés