A golf mindenért kárpótol

A szeptember 13-án megrendezett Toro-Agrolánc Kupán Véh Balázs hatodik helyezéssel végzett és övé lett a Longest Drive megtisztelő elismerése is. A zirci Forest Hills Golf & Country Club egyik "régi motorosa" így mesélt a vasárnapi versenyről.

 

 

Hogyan értékeli a Kupát, milyen kihívásokkal szembesült a verseny során?

Sajnos a várakozásainkhoz képest kevesebben jöttek el, aki viszont részt vett rajta, nem bánta meg. A pálya továbbra is nagyszerű állapotban van, a zirci klub hangulata pedig lassan legendássá válik. Van egy nagyszerű sportbaráti közösség, ahol néha ad hoc módon, esetenként pedig egészen jól szervezetten, magunk intézzük a klubunk működését. Ebben nagyszerű partner a tulajdonos, így minden adott ahhoz, hogy a nagy szenvedéllyel szeretett hobbinkat a saját ízlésünk szerint űzhessük. Nem készültem különösebben erre a versenyre, az eredményem pedig jól tükrözi a jelenlegi formámat.

 

Hogyan értékeli ezt a golfszezont és az elmúlt időszakot a járványhelyzet fényében?

Nekem ez még csak a harmadik olyan szezonom, amikor érdemben foglalkozom a versenyzéssel, nem is sokkal korábban kezdtem golfozni. A több, mint tíz évnyi egykori profi élsport maradandó sérülései miatt minden más sportággal fel kellett hagynom, de a golf mindenért kárpótol. Idén először indultam többnapos szövetségi versenyeken és csatlakoztam a Mid-Amatőr Egyesülethez is. Mindkettő rengeteg élményt és tanulságot jelentett, új kapcsolatokat, barátokat is. A járványügy számomra lehetővé tette, hogy még egy kicsit többet tudjak foglalkozni a játékkal és a klubommal is, így a golf szempontjából a helyzet számomra több pozitívumot hozott, mint problémát.

 

Milyen további golfversenyeken láthatjuk viszont ebben a szezonban?

A hazai versenyeken mindenképp ott leszek, illetve kipróbálom Zalacsányt is a sárga elütőről, mert erre az idén még nem volt lehetőségem. Nevezni fogok a nyílt bajnokságra, de az év egyik csúcspontja számomra - elsősorban a társasági élmény miatt- a kisoroszi csapatbajnokság lesz, amire egy éve készülünk a Forest Hills dupla alakulatával.

 

Kép: Mid-Am Golf Sportegyesület


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés