Mindenki ugyanazon a pályán játszik

 

Joseph Horvath második napi 75-ös körével lépett el a 31. Szenior Bajnokság erős férfi mezőnyében, és az így kialakított előnnyel végül sikerült megnyernie a bajnoki címet. A fordulatokban gazdag verseny aranyérmese így mesélt nekünk a torna tapasztalatairől.

 

Hogy érezte magát, milyen élményekkel gazdagodott a három napos megmérettetésen?

A golfpálya igazán jó minőségű volt, panaszra semmi ok sem lehetett, hiszen ahogy gyakran mondom: mindenki ugyanazon a pályán játszik! Imádom a golfot, kemény sport és kitartó odafigyelésre van szükség, ha az ember nyerni akar. Fontos észben tartani, hogy ez egy játék, amit élvezni kell. Amikor egy bajnokságon játszom, sosem figyelem a többieket és az sem érdekel, ki milyen eredménnyel vezet. Csak megyek előre, kapkodás nélkül, és igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. A figyelmetlenség a legnagyobb ellenségünk. Tegnap például a tizenhetesen azért csúszott be egy bogey, mert a feleségem ott várt és elkezdtünk beszélgetni. Egy másik szakaszon pedig egy dupla bogey-t sikerült begyűjtenem, mert fejben nem voltam jelen. A következő lyukon viszont egy pompás birdie-t szereztem - nem hagytam, hogy a kudarc eltántorítson.

 

Milyen hatással volt a játékára a szokatlanul forró, napsütéses idő?

A meleg meg sem kottyan nekem! Hat éve élek Magyarországon, de eredetileg Floridából származom, így ahhoz is hozzá vagyok szokva, hogy gyakran 32-33 fokban játszom.

 

Mi volt a legnagyobb kihívás, amellyel a bajnokság során szembe kellett néznie?

Amikor az ember hibázik, előfordul, hogy elvész a koncentrációja. A küzdelem során általában él egy szám a fejemben, egy score, amit el szeretnék érni, de ez persze nem mindig sikerül. A versenysorozat első napján két lyukat is elvesztettem, ezért nyolcvanat játszottam. Szerencsére azonban várt rám egy következő szakasz, egy következő forduló. Meggyőződésem, hogy ha összpontosít az ember, minden rendben lesz.

 

Milyen további versenyeken láthatjuk még az ősz folyamán?

A golfszezon lassan a végéhez közelít. A Magyar Mid-Amatőr Nyílt Bajnokság és a XXXI. Szenior Golfbajnokság már lezajlott. Két nagyobb megmérettetésen szeretnék még indulni: a Szenior Ősz – Fehér Tibor Emlékversenyen, amelyet idén Hencsén rendeznek meg október 8-án, és a 20. Magyar Klubcsapat Bajnokságon Kisorosziban.

 

Gratulálok eddigi kiváló teljesítményéhez és sok sikert kívánok a további bajnokságokhoz!

 

9099feb1ab20c7cd2bf674076639e456 M

Kép: Susan Sweeney/ Joseph Horvath


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés