A varázslatra még várni kell

 

Szoros első napot zártak a szeniorok Balatonudvariban, egyelőre kiemelkedő eredmények nélkül. Elrajtolt a Szenior Bajnokság, amelyen Batta Krisztina vezet a hölgyeknél, Baldauf László áll az első helyen a férfiak között. 

 

 

Nagyon jó hangulatban telt az első nap, amit időjárás szempontjából a rendkívüli, indián nyárhoz méltó meleg, és enyhe szél jellemzett. A szervezők folyamatosan hordták a vizes törülközőket a versenyzőknek. Minden tisztelet a hőségben küzdő játékosoknak, egyelőre kiemelkedő eredmények még nem születtek, egyedül Batta Krisztinának és Baldauf Lászlónak sikerült nagyot alkotnia az első körben.

 

Nem meglepetés, hogy a tavalyi Bajnok, Batta Krisztina 2020-ban is bekezdett: az első 9-en 2 birdie, 2 bogey-val hozta a 36-ot, és bár a hátsó 9-en ütött négy bogey-nak köszönhetően +4-gyel végzett, ez az eredmény rögtön a mezőny élére repítette. Mögötte 2 ütés távolságban Baldauf László (78) végzett, míg a harmadik pozícióban Vuong Hoang Huyen-t találjuk 80-as első napi score-ral.

 

Meglepetésre több a bajnokságra esélyes játékos rajtja is beragadt: a férfiak között harmadik helyen végző Horvath Joseph, egy stabil és sokat ígérő első 9 után, a 11-es és 13-as szakaszon dupla, valamint tripla bogey-t ütött. A 4. helyen álló Dr. Takács János hasonlóan járt: egy nullára kihozott első 9 után, a másodikon 3 duplát is ütött. A tavalyi Bajnok Dr. Horváth Péter, az 5. helyről indítja a szerdai napot, a tavalyi második Kovács Titusz, az egyik titkos favoritnak számító Koller György mögött a 9. helyen ért célba.

 

A nők között természetesen Batta Krisztina tetemes előnyre tett szert, mögötte Kaincz Katalin fordul másodikként, míg harmadik Hoang Thu Dung lett az első körben.

 

Még nem dőlt el semmi, de a dobogós esélyeket nagyban meg fogja határozni a második nap alakulása. Dietrich Tamás elnök úr szavaival élve, a bajnokság kimenetelét a 80 alatti score-ok döntik el. Ebből láttuk már kettőt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés