A szezon legrosszabb köre a legkönnyebb pályán

 

Ha van a Magyar Bajnokságnak tragikus hőse, Kötél Bence mindenképpen az, aki egy csodálatos pénteki mínusz 4 után, szombaton jelentős hátrányt szedett fel, amit a vasárnapi feljavuló játékával sem tudott ledolgozni. A verseny után mindkét szemünk sírt a Balaton Golf Club tehetségért. Az apukát, Kötél Balázst kértük meg, hogy értékelje nekünk a bajnokságot.

 

 

Mi történt a -4-et követő napokon Bencével?

Ha tudnám, akkor én lennék a Rory McIlroy edzője. Nincs rá ok… Második nap a szezon legrosszabb körét hoztuk a legkönnyebb pályán. Ezen múlott igazából: jött három rossz ütés olyan helyen, ahol nem kellett volna… és el is ment a bajnokság.

 

A harmadik napon viszont látszott az akarat Bencén.

Az utolsó körrel abban a pattanásig feszült légkörben, nagy baj nem volt, becsúsztak hibák, de Bence harcolt becsülettel. Az hétvége kulcsa azonban a második napi játék és az ott hozott három rossz döntés volt, így nagy hátrányba kerültünk a többiekkel szemben, és minden igyekezet ellenére ezt már nem tudtuk behozni vasárnap.

Gratulálunk innen is a bajnokság valamennyi helyezettjének, mi pedig bízunk benne, hogy legközelebb jobb lesz.

 

Természetesen mi is ebben bízunk. Az a -4-es kör azt gondoljuk, hogy mindannyiunk számára szívet melengető élmény volt. A rossz döntések pedig erőt és motivációt adhatnak a sikeresség rögös útján. Akár már az Osztrák Nyílt Amatőr Bajnokságon is, ahol Bence rögtön egy csodálatos -5-ös score-ral indított és egy ütés hátrányban a T2-es helyen áll. 

Hajrá Bence! Drukkolunk neked!

 

A képet köszönjük TÁTRAI BÉLÁNAK / GOLF Magyar


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés