Testvéries osztozkodás

 

Az álmosabbra sikerült első és a harcosabb második forduló után drámai végjátékban dőlt el a 11. Magyar Profi Országos bajnokság végeredménye. A három versenynap végén playoffban csapott össze a két azonos ütésszámmal végző testvér Lugosi Tamás és Lugosi Balázs.

 

 

A Bajnokságot végig vezető Tamás mellé fokozatosan zárkózott fel fivére, Balázs remek játéka révén a fináléra a két Lugosi egálba került. Tamás a playoffban végül birdie-t játszva kerekedett felül testvérén.

A Bajnokot kérdeztük a mérkőzést követően:

Gratulálunk a győzelemhez! Hogy érezted magad a három nap alatt?

Teljes kikapcsolódásként próbáltam rá tekinteni, úgyhogy alapvetően jól éreztem magam. Azzal együtt is, hogy nem játszottam olyan jól, amennyire szerettem volna, de egyébként jól éreztem magam.

 

Minek volt köszönhető, hogy úgy érzed nem tudtál ráhangolódni?

Sokat oktattam az utóbbi időben. Nem összehasonlító egy olyan verseny, ami előtt az ember nem 30-40 órát edz, hanem 30-40 órát oktat az előző héten. Értelemszerűen a teljesítmény jelentősen vissza tud esni a sok munka hatására, de szerencsére sikerült a végén erősnek maradnom fejben.

 

Milyen érzés volt úgy játszani, hogy a pszichológusod (Lénárt Ágota, sportpszichológus – szerk.) a testvéredet a támogatta caddie-zésével?

Nekem ezzel semmi problémám nincsen. Teljesen objektíven és nem részlehajlóan tud mind a kettőnknek segíteni, többször volt ilyenre példa. Örülök, hogy ki tudta hozni Balázsból ezt a jó játékot.

 

Miben tud segíteni a pszichiáter egyébként mint Caddie?

A különböző érzelmi reakciókat megfelelően tudja jelezni, hogy mikor egyek, igyak, egy fél szóval meg tudom értetni magam vele. Ágota a sporttáplálkozáshoz is nagyon ért. Pontosan tudja, mikre van szüksége egy játékosnak.

Hencse_profi_bajnokság1.jpg

 

Harmadik helyen zárt a két Lugosival sokáig partiban lévő Szigeti Csaba, aki a fordulóban az első kilenc +5-ös eredménye után egy -2-es másodikkal javított, így biztosítva megérdemelt helyét a legjobb három között.

 

Hogy érezted magad a hencsei versenyén?

Nagyon jól! A pálya kifogástalan állapotnak örvend, még jobban fel lett készítve a versenyre, mint az eddigi években. Az volt a célom, hogy plusz tíz alatt lejövök, lett plusz nyolc. Nem igazán tudnék semmibe belekötni, talán csak a kondimba.

 

Mit szólsz a többiek teljesítményéhez?

Nagyon jól játszottak. Lugosi Balázzsal mentem két napig, ő egészen kiegyensúlyozottan játszott. Tomi önmagához képest kicsit visszafogottabb volt.

Gratulálunk a bajnoknak és a többi helyezettnek!

A dobogósok végső listája

1 Lugosi Tamás 220

2 Lugosi Balázs 220

3 Szigeti Csaba 224

 

Képek: Hencse National Golf & Country Club / Facebook 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés