Hogyan segíthet a golf a koraszülött gyermekeknek?

Interjú Gschwendtner Sonjával

Július 31. és augusztus 1. között a golf élvezetét és a jótékonykodás örömét összekötő Zala Springs ismét megrendezi éves Jótékonysági Golf Versenyét, amelyen a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány, valamint egy épülő rehabilitációs park számára gyűjt pénzt. Az eseményt olyan szponzorok támogatják, mint a Jammertal Borbirtok, Bestillo Pálinka, DJ Dominique és a DJ for EVENT. A golf hétvége ötletének születéséről és az idei programról Gschwendtner Sonját, a Zala Springs Golf Resort klubigazgatóját kérdeztük.

 

 

Hogyan készültök erre a versenyre és miért éppen a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt választottátok?

Négy éve kezdtünk el gondolkozni azon, hogy a golfon keresztül, hogyan tudnánk egy nemes célt szolgálni, és mivel a főorvos úrral már évek óta nagyon jó viszonyt ápolunk, megkerestük a Zala Megyei Szent Rafael Kórházhoz tartozó Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt. A húsz éve fennálló Alapítvány azért lett rokonszenves számunkra, mert amellett, hogy koraszülött babákat mentenek meg, később sem engedik el a kezüket, folyamatosan segítik a növekvő gyerekek rehabilitációját és rengeteg programot szerveznek nekik. Az egyik legismertebb a koraszülöttmentő-futás Zalaegerszegen, illetve egy éves piknik, amin azok a családok vesznek részt, akiknek a gyerekeit megmentették. Ezt a hagyományt próbáljuk továbbfejleszteni, azzal, hogy a hétvégi verseny keretében egy harminchat fős gyerekseregnek adunk lehetőséget a golffal való megismerkedésre. A gyerekek fejlődése picit más, mint a normális időben született társaiké: előfordulhat náluk veleszületett rendellenesség, sőt a mozgáskoordinációjuk is gyengébb. Óriási élmény, hogy egy ilyen programban is részt tudnak venni és alkalmuk nyílik kipróbálni a golfot. A gyerekek fejlődését az alapítvány munkatársai születésüktől felnőtt korukig figyelemmel kísérik, ami nagyon szimpatikus nekem.

 

jótékonyságihoz.jpg

 

Ha jól tudom idén sorozatsztárokat is sikerült meghívni a rendezvényre. Vendégetek lesz Epres Attila, Nagy Ervin, Hajdu Steve, valamint új arcotok, Németh Kristóf.

Így van. Az egész onnan indult, hogy Németh Kristóf elkezdett nálunk golfozni. Sokat beszélgettünk a sportról, a Zala Springs-ről, és annak lehetőségeiről, hogyan tudna hozzánk csatlakozni. Kristóf azért tudja mindezt ilyen hitelesen képviselni, mert tényleg imádja a golfot. Fontos számára, hogy ennek a klubnak a tagja legyen, figyelemmel kíséri, mi minden történik velünk. Amikor látta, hogy szervezünk egy jótékonysági versenyt, érdeklődve megkérdezte, hogyan tudna benne segíteni. Célja, hogy a magyar golf fejlődését elősegítse, emellett szeretné, ha annak, amit csinálunk, olyan hírverése lenne, amit megérdemel.

 

jótékonyságihoz2.jpg

 

Tudnál esetleg pár szót mondani a programról, különösen arról, ami te szeretsz benne?

Mivel az alapítvány is arra törekedett, hogy ne csak golf szerepeljen a programban, megpróbáltunk létrehozni egy nyitottabb rendezvényt. Lesz egy barbecue, ami gyakorlatilag a Chill out Teraszunk programja. Ehhez kapcsolódik majd az izgalmas éjszakai golf, amit már régóta tervezünk. Azt gondoltuk, nagyon jó buli lenne, hiszen csalogatóan hangzik és Magyarországon még nincs nagy hagyománya.

 

A jótékonysági licitről mit lehet tudni?

Lesz egy licitasztalunk, ahol a Jammertal Borbirtok, Bestillo Pálinka valamint hotelpartnereink ajándékcsomagjait és ajándékutalványaira lehet licitálni. Ennek a licitasztalnak a teljes bevételét és a nevezési díjak egy részét a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára ajánljuk fel. Július 31-én, 10 órakor a Facebook-oldalunkon közzétesszük majd az alapítvány számlaszámát, illetve hírlevélben is értesítjük olvasóinkat. Továbbá mindent, amit ebben az időszakban sikerül összegyűjtenünk, egy rehabilitációs park építésére teszünk félre. A szombati verseny után, este hatkor lesz egy jótékonysági vacsoránk, ott tartjuk majd a verseny eredményhirdetését, illetve zárjuk le a licitet. Az alapítványtól is érkeznek gyerekek, akik színes műsorral kedveskednek: lesz táncos szám, szavalóverseny, énekes produkció, sőt, a vacsora alatt maga az alapítvány is bemutatkozik. Az épülő Picur Park bemutatójára is itt kerül sor.

 

Köszönjük szépen az interjút!

 

jótékonyságihoz1.jpg

 

Képek: Facebook / Zala Springs, Sonja Gschwendtner


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés