Távolban egy fehér labda

 

A Budapest Honvéd beszámolója

 

Footgolfozni voltak a Honvéd játékosai, Cipf Dominik és Eppel Márton között csak a szétlövés döntött.

 

201 méter.

És ez csak az első lyuk és a rúgópont közötti távolság.

 

Ebből is leszűrhetjük, nem várt egyszerű feladat a Budapest Honvéd FC labdarúgóira, akik a délelőtti regeneráló futás után délután Zirc felé vették az irányt, ahol csapatépítő footgolfozást tartott a társaság. Amely során egyrészt mintegy négy kilométert gyalogoltak a srácok a lyukak között, és összesen 2356 méter kellett megtenni a labdával. Már amennyiben valaki légvonalban és tökéletesen célzott minden alkalommal, de mivel ez gyakorlatilag lehetetlen, így 2500 méternyi rúgás legalább benne volt egy-egy pályában.

 

A szervezők ötfős csoportokra osztották a csapatot – az egyik brigádot egyébként az edzők alkották –, hogy aztán némi szabályismertetést követően, nagy nevetések és zrikálások közepette nekivágjának a pályának.

 

„Hol van a lyuk? Ott, a szökőkútnál? Te jó ég” – hangzott el a rúgódomb tetejéről a 200 méter feletti lyukat megcélzó próbálkozás előtt, ami olyan, mintha két futballpályányi távolságot kéne leküzdeni, míg egy másik kvintett a dombtetőről a fák takarásában lévő cél felé lőtte a labdát.

 

„Kettőből megcsináltam, még szép” – jött vissza az emelkedőn Ugrai Roland, majd az elismerő biccentésünkre érkezett Baráth Botond: „Én háromból lőttem be, az már semmit sem ér?!” A hangulatra tehát nem lehetett panasz, ráadásul Mendelényi Dániel tulajdonos egy kis jutalmat – Horizont sörválogatást – is feldobott a legjobb három számára, szóval bőven volt tétje a játéknak, és akkor a presztízsről még nem is beszéltünk.

 

A zirci Forest Hills Golf figyelmes vendégei egyébként Gazdag Dániel és Batik Bence vezetői tudását is megismerhették, hiszen két játékosunk olyan ügyességgel terelgette a golfkocsit, ahogyan a labdát szokták a pályán. Néhány perccel utánuk egy kisfiú érkezett a családjával, aki már korábban kiszúrta, hogy a Honvéd játékosai itt töltik a délutánjukat.

 

„Menjünk abba az irányba, és reméljük, ott láthatod majd a focistákat” – mondta a kis lurkónak az édesanyja, s bízunk benne, hogy nem maradt le a legjobb megmozdulásokról. Amennyiben viszont mégis, akkor ajánljuk a képgalériánkat, a hétfői videónkat, sőt az augusztus 5-i Aranyoroszlánokban is láthattok egy riportot a csapatépítő játékról.

 

 

Mintegy két és fél órával az első labda elrúgása után egyre több játékos érkezett vissza a kezdőpontra, kezében a kis brosúrával, amelyre feljegyezhette, hogy hány lövéssel teljesítette a pályát. Az hamar kirajzolódott, hogy nyolcvan, sőt hetvenöt alatti eredményre lesz szükség a dobogóhoz, végül viszont szétlövésre volt szükség, hiszen Cipf Dominik és Eppel Márton is 70 lövésből teljesítette a 18 lyukas pályát. (A harmadik Djordje Kamber lett, 71 lövéssel.)

 

Ebben a műfajban pedig fiatal támadónk bizonyult jobbnak, így Cipf Dominik nyerte meg a házi footgolf-versenyt, de nemcsak ő, hanem a csapat minden tagja jól érezte magát, és ezzel az élménnyel a tarsolyában térhetett vissza a szállodába – hogy aztán hétfőn már két edzéssel folytatódjon a munka!

 

Forrás: www.honvedfc.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés