Ilyen se volt még! - Idén nem osztanak Aranylabdát

A díjalapító France Football hétfő kora délután bejelentette, hogy tekintettel a koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre, idén nem adják át a világ legjobb labdarúgóját megillető Aranylabdát – írja a Nemzeti Sport. A díj 1956 óta íródó történetében először marad győztes nélkül egy esztendő.

 

 

A France Football szerkesztősége azért döntött így, mert csupán két hónapban (január, február) zajlottak a megszokott mederben a futballvilág eseményei.

 

A járvány miatt márciustól hosszú időre leállt a futballélet, és az újraindulás körülményei sem egyformák, nem is beszélve az ötcserés rendszer meghonosításáról. A szaklap kiemelte azt is, hogy a járvány a díjról döntő zsűri 220 tagjának életét is kizökkentette a megszokott kerékvágásból, ami lehetetlenné teszi, hogy a szokásos alapossággal figyeljék a világ legjobb futballistáinak teljesítményét.

 

A döntést az is befolyásolja, hogy a szakírók nem szeretnék, hogy akár egyetlen esztendőben is „meg kelljen csillagozni” a végeredményt, mert az csorbítani a győzelem értékét.

 

Forrás: Nemzeti Sport 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés