Férfi munka volt!

 

Örömjáték Bertényitől, Horváth U16 kategória győztes

Véget ért a Szlovén Junior Nyílt Bajnokság, 4 magyar versenyző részvételével. Nagyon keményen küzdöttek-hajtottak a srácok, az utolsó napon is megörvendeztettek egy nagyszerű teljesítménnyel. Ugyan elmaradt a tornagyőzelem, Horváth Ákos mégsem ment haza üres kézzel.

 

Az érzéseink vegyesek lehetnek a végjátékot látva, hiszen Ákos két impozáns nappal örvendeztette meg a szurkolókat, a harmadik nap azonban már a fáradtság jelei ütköztek ki a játékán. Nem repkedtek azok a csodaszép birdie-k, helyette jöttek viszont a bogey-k, főleg a második 9-en, így a nap végén 77-es score-ral jött le a pályáról. A Royal Balaton golfozója azonban ezzel együtt is T3-mal zárta a tornát (216) az Arboretum Ljubljana pályáján, csak négy ütésre a szlovén Luka Naglictól (212). Ami nem sikerült a teljes mezőnyben, sikerült az U16-osoknál: szétütéssel ért korcsoportja élére.

 

A BB-műhely az utolsó napon is letette a névjegyét Bertényi Bence teljesítménye révén, aki 6 db birde-vel (6. és 7. szakasz között back-to-back) vétette észre magát. Főleg az első 9-en érezte magát elemében a Balaton Golf Club kiválósága. A score-kártyára nap végén a 69-es szám került fel, amivel a 3. Forduló 2. legjobb teljesítményét mutatta be, a 68-cal nagyot hajrázó osztrák Maximillian Feistmantl mögött.

 

bertényi_bence1.jpg

Az összesítettben a 6. helyet megszerző Bertényi az ötödik játékos lett a tornán, aki 70 alatti teljesítménnyel rukkolt elő valamelyik nap során. Érdekességként felírhatjuk, hogy ebből az öt teljesítményből kettőt magyar játékos hozott (a másik Horváth Ákos a 2. körben elért 69-cel).

 

Kötél Bence az utolsó napot 78, a tornát 228-as score-ral fejezte be. Bence játékából valami végig hiányzott, nem érezte úgy a ritmust, mint Szlovákiában. Jaczkovics Emma hasonló élményekkel fejezte be a tornát, az utolsó napján egy picit tudott javítani a korábbi fordulókhoz képest (79-es score, pontszám: 245).

 

Összességében ismét nagyszerű teljesítményeket láthattunk a négyesfogattól, jár a taps kivétel nélkül mindenkinek, Kötél Balázst és Bertényi Balázst is beleértve, akik ismét fantasztikus munkát végeztek a gyerekek felkészítésében!

 

Fotó: Tátrai Béla


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés