Beindul a digitalis aranyláz a válságban?

Sok kriptogurunál az volt az alaptézis egészen 2020 február végéig, hogy a bitcoin akkor fog igazán nagyot menni, amikor összeomlik a világ! – írja a portfolio.hu elemzője. Élesben valóban ez történt?

 

Amikor eljött a várva várt összeomlás, és a botcoin “megjósolt ideje” is, az összes nagyobb kriptodeviza jelentősen leértékelődött. A kriptopiac gyengélkedése ennek ellenére nem tartott sokáig, a bitcoin sokkal gyorsabban visszapattant, mint a tőzsdék. A "digitális arany" koronavírus-krízis alatti teljesítménye pedig meghozhatja a spekulatív befektetők kedvét a virtuális devizákhoz.

 

A nagy visszatérő:

A bitcoin február 14-ei csúcspontjához képest március 13-ig egészen 62%-ot esett a Covid-krízis hatására, meg sem állt 3886 dollárig, amikor viszont éles fordulat következett be. Szűk két hónap múlva, május 7-én már ismét átlépte a kriptodeviza a 10 ezer dollárt, június 1-jén pedig 10285 dolláros árfolyamával majdnem elérte a február végi csúcsot is. Most egy bitcoin 9387 dollárt ér.

 

A bitcoin visszapattanásához persze hozzájárult a kriptodeviza feleződése is; ez azt jelenti, hogy a bitcoinbányászok járandósága a felére csökkent idén májusban, ilyen csökkenésre négyévente kerül sor.

 

Az Ethereum viszont nem feleződött, de hasonlóan viselkedett, mint a bitcoin. 280 dollárról szakadt 109 dollárig, majd június elején 248 dollárig ment, mielőtt visszacsorgott 230 dollár köré.

 

Forrás: portfolio.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés