Késelés Readingben

Hárman meghaltak, hárman megsérültek a dél-angliai Reading városában szombat este elkövetett késeléses támadásban. A rendőrség vasárnap hajnalban közölte, hogy nem terrorcselekményként kezeli az incidenst.

 

A területileg illetékes rendőrkapitányság - Thames Valley Police - közleményében bejelentette, hogy gyilkossági nyomozást indított az ügyben. A tájékoztatás szerint a három sérült állapota súlyos.

 

A rendőrség közölte, hogy egy 25 éves, readingi illetőségű férfit vett őrizetbe gyilkosság gyanújával a támadás helyszínén, a Forbury Gardens nevű parkban, és jelenleg mást nem keres az ügyben.

 

A közlemény szerint nincs olyan értesülés, hogy a lakosságot bármilyen további veszély fenyegetné, de a rendőrség éberségre kért mindenkit, és arra, hogy ha bárki bármi gyanúsat észlel, azonnal jelentse.

 

A BBC közszolgálati médiatársaság első beszámolói még arról szóltak, hogy a rendőrség a Londontól 65 kilométerre nyugatra fekvő városban történt késelés lehetséges indítékai közé sorolta a terrorizmust.

 

Ian Hunter főfelügyelő, a Thames Valley Police bűnüldözési osztályának vezetője azonban vasárnap hajnalban közölte, hogy a rendőrség nem terrorincidensként kezeli a támadást. Hozzátette ugyanakkor: a nyomozók továbbra is nyitott kérdésnek tartják, hogy mi lehetett a gyilkosság indítéka, és a vizsgálatot a délkelet-angliai terrorizmusellenes rendőri ügyosztály is segíti.

 

Forrás: MTI

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés