Akik maradtak- filmajánló

 

 

TÓTH BARNABÁS FILMJE

 

kép forrása: port.hu

A Médiaklikken 7 napig elérhetővé válik a nagyközönség részére az Akik maradtak című Oscar short-list-be jutott film, Tóth Barnabás rendezésében. 

A II. Világháború utáni Budapesten játszódó alkotás egy lélekemelő, könnyedséggel és melegséggel teli történet a szeretet gyógyító erejéről. Az F. Várkonyi Zsuzsa regénye alapján készült film főszereplői a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és a ragyogó tehetségű fiatal színésznő, Szőke Abigél. A filmben olyan nagyszerű színészeket is láthatunk  a vásznon, mint Nagy Mari, Simkó Katalin, Horkay Barnabás, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós és Varga Veronika.

A film történetéről röviden: Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél), dacos kamaszlány, aki makacsul “várja haza” szüleit a haláltáborból a II. Világháború utáni Budapesten. Kettejük egymásra találása, majd páratlanul komplex és gazdag kapcsolata  áll e viharos történelmi időkbe ágyazott film középpontjában.Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által. Mindketten a túléléssel küszködnek, de talán több eséllyel, mint más kortársuk, mert korábbi életükből van elegendő szeretetforrásuk, ami nem csak 1944 traumáját segít begyógyítani, hanem tartást ad az 50-es éveket is átvészelni.

Forrás: szinhaz.online

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés