Ki, hogyan éli meg a járványt? I. rész

 

A golf az egyik legajánlottabb és legbiztonságosabb szabadtéri sport

A szemünk láttára írja át a hazai golfélet mindennapjait a koronavírus. A klubok már megtették a szükséges óvintézkedéseket a golfozók biztonsága érdekében. A korlátozásokat követően arra voltunk kíváncsiak, hogyan élik meg a nem mindennapi helyzetet a játékosok.

HOANG THU DUNG

„A járvány alapvetően változtatta meg az életemet. Felelősségteljes emberként igyekszem minél kevesebbet érintkezni másokkal, bár üzletvezetőként 15 óráig a boltomban tartózkodom és testközelből tapasztalhatom meg a krízishelyzetet. 

Természetesen a golf sem maradhat el. Ha tehetem ütőt ragadok a nappaliban a szimulátoromon, vagy kint a golfpályán (jellemzően a Pannonián), hiszen a mozgás, a fittség, ebben az időszakban elengedhetetlen, ami hozzájárul az immunrendszer megerősödéséhez a téli hónapok után. A több hektáros pályán a fertőzés kockázata is elenyésző. A golf lehetőséget biztosít az egymástól való nagyobb fizikai távolság megtartásához, ugyanakkor szórakoztat és kikapcsol ebben a nehéz időszakban is.”

Hideg Ádám

„Egyelőre az életem nem fordult fel fenekestül, sőt időbeosztás szempontjából még kényelmesebb is az otthonmaradás, hiszen az iskolába vezető utazási időt megspórolom, így korábban tudok nekikezdeni a tanulásnak és jut idő a délutáni golfjátékra. Amíg tehetjük természetesen kimegyünk pályára 9 vagy 18 lyukat játszani.

A golf a legbiztonságosabb szabadtéri sport ebben az időszakban, mivel a tiszta levegőn az immunrendszerünk erősödik, így a fertőzés veszélye a sport jellegéből adódóan minimálisra csökkenthető. Természetesen én is odafigyelek az óvintézkedésre az új üdvözlési formák betartására, a személyek közötti biztonságos távolságtartásra és a kézfogás mellőzésére.

Szerencsésnek érzem magam, mert még mielőtt elkezdtünk volna indoorba járni télen vettünk egy nagyon alap szimulátort, így alkalomadtán ott is tudok gyakorolni, edzeni.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés