Elnöki tájékoztató

 

 

Interjú

Gelencsér Gábor, a Nemzetközi Footgolf Szövetség elnöke egy mai interjúban beszélt arról, miként érintheti a világbajnokságot és a World Tourt a koronavírus terjedése. Kifejtette, miben rejlik a BlueGolf rendszer nagyszerűsége.

Az FIFG első embere a szervezet honlapjának nyilatkozva elmondta, nem titok, világméretű járvánnyal kell szembenéznünk, ami a sportágat is érintheti. Elmondta, folyamatosan egyeztetnek az illetékes szervekkel és szövetségekkel. A világbajnokság megrendezésével kapcsolatban elárulta, legkésőbb április végéig döntés születik az őszi, Japánban megrendezendő vb sorsáról. Jó hír, hogy az év első Major (kiemelt) versenyét megtartják a hónap végén Mexikóban.

A világbajnoki kvalifikációval kapcsolatban kiemelte, a tavalyi világranglistán keresztül kvótához jutott játékosokat a nemzeti szövetségek delegálják a vb-re és az idei évre is rendelkezniük kell World Tour licenccel.

Az idei évtől használt BlueGolf rendszerről elmondta, beiktatása után az első lépései között szerepelt, hogy a ranglistát és a versenyeket egy helyen, egy GolfTabnál megbízhatóbb rendszerben vezessék. Mint fogalmazott, a több lehetséges opció közül a BlueGolf mellett döntöttek, mely két évtizede foglalkozik a golfversenyek és -rendszerek vezetésével és az Egyesült Államokban és Angliában már a footgolfra is használták.

Felhívta rá a figyelmet, a sportágunk még mindig igen fiatal, de mindenki azon dolgozik teljes erőbedobással, hogy lépésről lépésre felépítse a footgolfot. A következő fejlesztés egyébként az FIFG honlapját érinti majd, új oldal készül a következő hónapokban.

EREDETI INTERJÚ


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés