Ősztől jöhet a videóbírós rendszer a labdarúgó NB I-ben

A tervek szerint az ősszel induló 2020/2021-es szezon kezdetén vezetnék be a labdarúgó OTP Bank Ligában a videobírós rendszert (VAR), de elképzelhető, hogy először csak az idény tavaszi felében mutatkozik majd be a magyar első osztályú bajnokságban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtóbeszélgetésén Vági Márton főtitkár azt mondta, változatlanul az a céljuk, hogy a lehető leghamarabb bevezessék a VAR-t az NB I-ben.


 
"Tavaly május óta dolgozunk rajta, de a rendszer felállítása meglehetősen bonyolult, például három, különböző képzést kell elvégezniük azoknak, akik majd közreműködnek a rendszer működtetésében, a játékvezetőktől az asszisztenseken át a műszaki csapat tagjaiig" - részletezte a főtitkár.


Vági Márton azt is elárulta, hogy a VAR bevezetése előtt 50-60 tesztmérkőzést kell rendeznie az MLSZ-nek, amelyek nem lehetnek tétmeccsek, ezért ezekre valószínűleg Telkiben kerítenek sort.


Hozzátette, Ausztriában már korábban döntöttek a VAR bevezetéséről, de ott is kisebb halasztásra kényszerültek.


A főtitkár elmondta, Magyarországon egyelőre csak Vad II István, Kulcsár Katalin, valamint a december végén visszavonult Kassai Viktor rendelkezik videobírós vizsgával, a rendszer elindításához ezért legalább 60 ember kiképzésére lesz szükség.

MTI


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés