Polly megtalálta másik szerelmét



Zöld zakót nyerne Kiss Pollett Karolina

A tél kimondottan kedvez annak, hogy körbejárjuk golfozóinkat: ki, milyen tervekkel várja a 2020-as szezont. Ezúttal Kiss Pollyt kerestük fel.

HG Hogy vagy, mivel telnek a hétköznapok? Vészesen közeledik a tavasz, a golfszezon kezdete.

- Köszönöm, remekül vagyok! Januárig az egyetemi tanulmányaimmal foglalkoztam, ám azóta rendszeresen járok a Trend-2-be, ahol Petkovics Bálint csiszolja a swingemet. Mellette, a párommal, Noellel (aki többször volt a caddy-m) fizikai edzéseket végzek, sőt ahol lakunk, ott kialakítottunk egy kis gyakorlóhelyet… ott tudok puttolni, kondizni, illetve a Bálinttól kapott „házi feladatokat” is tudom gyakorolni. Nem unatkozunk. Készülök az idei szezonra.

HG Eddig a Pannonia Junior Akadémia és a Szumega Peti által működtetett Academy támogatását is élvezted. Mi a helyzet ezzel idén?

– Sokat köszönhetek a Pannóniának, a Junior Academynek, ahol tavaly a bruttó eredményeim alapján megnyertem a Klub Női Ranglistáját. Idén is igyekszem meghálálni a segítségüket. Jó lenne a Női Klubbajnoki címet és ezáltal a zöld zakót elnyerni!   

Sajnos a Szövetségi, illetve a Grand Slam számításban nem sikerült az Év Női Golfozója címet megszereznem, - hiába végeztem magasan a ranglista élén - mivel nem jutottam el külföldi versenyekre (a Szerb Open idején pont érettségiztem).

Szumega Petinek is nagyon sokat köszönhetek, hiszen már a Golftanyán, majd később az Academyn is támogatott. Mivel ez évtől más működteti a Bécsi úti pályát, így a továbbiakról egyelőre nem tudok mit mondani, majd meglátjuk.

HG Milyen ambíciókkal várjátok a 2020-as szezont, mi élvez prioritást? Ugye már hivatalos az idei szövetségi versenynaptár?

- Nekünk (apának főleg), mindig fontos volt az év végi szövetségi díj elnyerése. Kétszer voltam díjazott a junioroknál, egyszer pedig a felnőtteknél, viszont apával megbeszéltük, hogy idén, - ha nem változik a kiírás - elengedjük ezt a dolgot. Amúgy is fura a szitu, mivel Vadkerti Adél most még magasan a legjobb felnőtt korú magyar golfozó. Éppen ezért, arra fogunk fókuszálni, hogy élvezzem a játékot, és hogy a párom kapjon rá a golf ízére!  

Természetesen a versenynaptáram is készül: apa gyúrja. A legfontosabb az elmúlt hetekben gyakoroltak felmérése. Az első megmérettetésem, illetve inkább az első idei éles gyakorlásom, a márciusi Hungarian Winter Open lesz, Cipruson.

Szeretném, ha összeállhatna végre egy ütőképes felnőtt hölgyekből álló Női Válogatott, akik a pályán és azon kívül is csapatot alkotnak és nem kellene helyettesítőkben gondolkodnia a Szövetségnek!

HG Mennyire fér meg a golf, a szerelem és a tanulás egymás mellett, hogyan sikerül ezzel megküzdened?

- Az egyetemen halasztok fél évet, mert még nem vagyok annyira biztos ebben a szakirányban. Ha jól sikerül az idei golfszezonom, ki tudja, lehet, hogy váltok. A párom támogat mindenben, büszke rám! Örül, hogy eredményes, jó golfozó vagyok és amikor csak tud, elkísér edzeni és majd az idei versenyekre is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés