Profi álmok nyomában



A junior rekorder készen áll a kihívásokra

A Pannónia Junior Akadémia versenyzője, Závaczki Bálint is megkezdte felkészülését a 2020-as idényre, amely több szempontból is izgalmasnak ígérkezik. Az érettségi mellett profi álmait is tovább dédelgeti.

„Eddig minden a tervek szerint halad. A törökországi Komplex Product Golf Kupa remekül sikerült! Jó hangulatban és remek időben gyakorolhattam. Az előzetes várakozásokat teljesítettem, sőt túl is szárnyaltam valamelyest. Az iskolai elfoglaltság miatt, november óta nem volt alkalmam edzeni. Ennek ellenére az edzőtábor végére már olyan formában éreztem magam, mint 2019 végén.” – értékelte törökországi játékát a legeredményesebb hazai korosztályos golfozó, aki tavaly megszerezte ötödik junior bajnoki címét, de ő ennél jóval többre vágyik.

A 2020-as év egyik nagy feladata az érettségi mellet a profi versenyeken való helytállás lesz, hiszen Bálint továbbra sem tett le álmáról, hogy profi legyen.

„Pályán kívül is jól mennek a dolgaim. A hagyományt nem megszakítva a félévi bizonyítványom ismét kitűnő lett. A következő heteket a golfnak szentelem. Hamarosan utazom Spanyolországba a Pannónia Junior Akadémiát képviselve, Rózsa Dávid és Károly Ádám társaságában, ahol folytatom a ráhangolódást a kihívásokkal teli golfszezonra.

A szezonom első felében az érettségi élvez prioritást, majd júliustól, ahogy azt már korábban is mondtam, halasztok egy évet és jöhetnek a profi versenyek, hogy megszokjam a légkört."

Bálint versenynaptára kezd szépen összeállni, amelyben idén is a WAGR pontokat adó nyílt bajnokságok szerepelnek túlsúlyban. Jelenleg is a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar férfi golfozó ezen a listán. Emellett a szövetségi megmérettetéseken, mint például a Cipruson rendezendő Winter Cupon, vagy a Máriavölgyben sorra kerülő Magyar Kupán is elütőhöz áll az idény kezdetén.

„Örülök, hogy idén Cipruson is megmérettethetik magukat a magyar versenyzők. Szeretem a Nick Faldo által tervezett Elea Golf Club pályáját. Volt szerencsém többször játszani rajta. Főleg az utolsó 3-4 szakasz a nehéz, nagy koncentrációt igényel. Ha az ember nem figyel, könnyen az addig felépített jó score-jába kerülhet.” – mondta lapunknak Závaczki Bálint, aki hozzátette, édesapja felépülése jól halad, egyre jobban érzi magát a bőrében. Az előre tervezett 100 napos rehabilitációja hamarosan a végéhez közeledik.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés