Fonni a magyar golf fonalát



„Fontos, hogy tartozzunk valahova”

Prof golfedzőnk és fia, soha nem látott elánnal készül a 2020-as esztendőre. Céljuk, hogy bármerre is járnak a világban, méltóképpen képviseljék a honi golfot, Magyarországot és Pannónia Junior Akadémiát. Mint megtudtuk, Ricsi nagyszerű formának örvend és nem csak a technikája, de a taktikája is sokat fejlődött a téli időszakban.

A 2019-es év egyik meglepetésembere Sárközi Ricsi volt, aki az idei évtől már a Pannónia Junior Akadémia színeiben versenyez. Az ambiciózus édesapa elmondta, hogy egy olyan „magányos” sportban, mint a golf a valahova tartozás élménye kiemelt jelentőségű.

„A golf bármennyire egyéni sport, a barátságról és a kapcsolatokról szól. Ez azonban csak úgy működik, ha megvan az a társasági légkör, amiben fel lehet oldódni. Úgy gondolom, hogy nem csupán az számít, ami a pályán történik, hanem az is, ami rajta kívül: az edzés, vagy verseny után egy jó ital mellett beszélgetni lehet egymással. Az embernek lelkileg borzasztó fontos, hogy tartozzon valahova. Ezt testesíti meg számunkra a Pannónia Junior Akadémia. Örülünk, hogy a részesei lehetünk és köszönjük a támogatásukat.”

Az apa-fia páros február 11-én Ciprusra utazik, egyhetes edzőtáborral készülnek a szezonra. Erőfelmérőként, a Ciprus Junior Openen is részt vesznek.

„Nagy utat járt be Ricsi egy év alatt. Tavaly ilyenkor még az is benne volt a pakliban, hogy időlegesen szögre akasztja a bag-jét, aztán valami hirtelen átfordult, főleg lelkileg. Ma már csak nevetünk az egészen, hiszen azóta mentálisan és technikailag is rengeteget lépett előre. Teljesen más játékos lett. Az ausztriai fittingen bebizonyosodott ismét, hogy PGA Tour szintűek a távolságai! Ha emellett sikerül a rövid játékát és putt-jait stabilizálnunk, akkor nagy eredményeket érhetünk el idén.  

Eddig minden rendben halad a felkészülésében, szombaton például -5-ös kört játszott Kisorosziban. Ő igazi ösztönös golfozó, minden körülmények között csak a hőn áhított célt, a lyukat látja maga előtt. Azonban sikerült taktikailag is előrelépnie és már nemcsak játssza a golfot, de mindezt okosan is teszi. Hallgat rám, mert tudja, hogy amit mondok csak az előnyére válik.”

Ricsivel minden bizonnyal komolyan kell számolni az ellenfeleknek itthon és külföldön egyaránt. Sőt, mint megtudtuk, már néhány amerikai egyetem is felfigyelt rá és néhány év múlva szívesen fogadnák hallgatóik közé.

„Ez még a jövő zenéje. Nem szabad, hogy elvakítson minket. Csak magunkra és a fejlődésre szabad koncentrálnunk. Büszkén viseljük a magyar mezt és szeretnénk méltón képviselni a Magyar Golf Szövetséget és a Pannónia Junior Akadémiát is a környező országok nyílt bajnokságán és itthon is. Köszönünk minden támogatást a részükről, igyekszünk megfelelni az elvártaknak.”
– nyilatkozta lapunknak Sárközi Richárd, aki elárulta, idén amellett, hogy tovább építi golfiskoláját és versenyeket szervez, megmérettetéseken is elütőhöz áll.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés