„Kaptam egy olyan hobbit, amit egész életembe játszhatok”



Hideg Ádám interjú
 
A Hungarian Golf Magazin stábja a holtszezonban sem pihen. Ez az időszak kimondottan kedvez a kötetlen évértékelő beszélgetéseknek. A Hideg család legifjabb tagja Ádám, aki egyre feljebb lépked a ranglétrán. Megkértük, mesélje el, hogyan ismerkedett meg a golffal, mi történt azóta, és mire számít a jövőben.






HG Igazi golfozó családban nőttél fel. Apukád a válogatott tagja, bátyád edző. Felidéznéd nekünk az első alkalmat, amikor először fogtál ütőt a kezedbe?
 
Az első alkalomra alig emlékszem, hiszen idestova már 11 éve volt. Akkor kezdett el apu és Dani játszani a Highland Golf Clubban és én sem akartam kimaradni a szórakozásból. Valahogy így kezdődött. Akkor még én sem gondoltam volna, hogy ennyire magával ragad majd.
 
HG Mióta tartozol a tatai Old Lake Golf Clubhoz, és mit jelent neked ez az egyesület?
 
Mivel Apu az Old Lake Golf Clubban kapta az első golfóráját, így lélekben mindig is Tatához vonzódtunk. Már kb. 3-4 éve az OLGC színeiben játszom. Egyszerűen megfogott a klub hangulata, amihez a Férfinap nagyon sokat hozzátesz. Rendszeresen részt veszek rajta, az egyik legjobb közösségformálódó kezdeményezés.
 
HG Hogyan tudod összeegyeztetni a golfot, a folyamatos edzéseket, versenyeket a tanulással, az iskolával?
 
Az elmúlt 11 évben már a heti rutinom részévé vált a golf, így nem okoz nehézséget, hogy a tanulás mellett eljárjak edzésekre vagy versenyekre. A szüleimnek az volt az egyetlen kikötése, amikor felvételiztem a Kispesti Károlyi Mihály Spanyol-Magyar Tannyelvű Gimnáziumba, hogy csak akkor folytathatom, ha nem megy a tanulás rovására. És eddig nem ment.
 


HG Mit kaptál eddig a golftól, és mit szeretnél elérni általa?
 
A golf nekem a kikapcsolódás. Apuval mindig azt beszéljük, hogy nem kell válogatott, vagy profi versenyzőnek lennem, de kaptam egy olyan hobbit, amit egész életembe játszhatok, akár majd a gyerekeimmel is és emellett a munkámban is biztosan segíteni fog. Nekem ezt jelenti a golf.
 
HG Van valamiféle kabalád, vagy rituáléd, amit a versenyek előtt fontosnak érzel mindig ugyanúgy csinálni, hogy szerencsét hozzon?
 
Egy kiselefánt, amit még Thaiföldről hozott Hahn Árpi mindenkinek egyet. Az mindig a zsebembe van akár versenyzek, akár suliban vagyok.
 
HG A golf mellett, milyen más hobbid van, ami leköt?
 
A golf mellett más sportokba is belekóstoltam. Biliárdozni például nagyon szeretek és elkezdtem kondizni is heti 3 alkalommal a heti 2 golf mellett, hogy fizikailag is fejlődjek, ne csak technikailag. Emellett a suliban focizunk meg kosarazunk is az osztálytársaimmal. Szóval sosincs megállás.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés