„A végére igazán formába lendültem”



Jó érzésekkel a jövő felé
 
Nagy reményekkel várja a következő szezont Fülöp Gergő, akinek kétségtelenül az egyik legemlékezetesebb versenye volt a Nyílt Match Play Bajnokság, ahol megnyerte, a junior kategóriát, s így felkerült a világranglistára is.

HG Nem akármilyen éved volt. A szezon kezdetén megnyerted a Húsvét Kupát, majd a válogatott versenyeken is kezdted egyre jobban elkapni a fonalat és az idényed megkoronázásaként pedig megnyerted a Match Play bajnokságot. Ennek fényében, hogy látod a 2019-et?
 
FG A szezon döcögősen indult, a golf szinte minden terén akadtak problémáim, semmi sem akart összejönni. Közeledve a nyár felé javultak a dolgok, a score-ok is jönni kezdtek, majd a szezon második felében igazán formába lendültem, ezt bizonyítja a Junior Nyílt Bajnokságon nyújtott teljesítményem és a Match Play bajnokság megnyerése is. Összességében elégedett vagyok a szezonnal, hiszen sokat fejlődtem, tanultam, okosodtam, és úgy érzem ezáltal nagyobb reményekkel vághatok neki a következő idénynek.
 
HG Az ősz nagy híre volt, hogy a Pannonia Junior Akadémiára igazolsz. Mennyire változtatja ez meg az edzésmunkádat, illetve a kapcsolatodat jelenlegi edződdel, Tóbiás Zsolttal?
 
FG A golfedzéseim ugyanúgy folytatódnak, mint eddig. A számuk sem változik, csupán egy óra szabad gyakorlás helyett Gergővel edzek rendszeresen, heti egyszer. Gergő nagyon jó tanácsokat ad a putt és a swing terén egyaránt, olyanokra hívja fel a figyelmemet, amikkel edzéseim során eddig nem nagyon foglalkoztam, más oldalról közelíti meg a problémát, mint Tóbi. A kapcsolatom Tóbival továbbra is szuper, vele is rendszeresen tréningezek, nagy segítség a számomra. Úgy érzem a következő szezon még sikeresebb lehet azáltal, hogy különböző, egymást kiegészítő tanácsokat és véleményeket hallok.
 
HG Mi vár rád a téli szezonban, illetve milyen reményekkel vágsz neki a következőnek?
 
FG Tóbival edzek a szabadban, Gergővel beltéren trackmannel heti egy-egy órát. Január vége felé tervezek kimenni golfozni Spanyolországba Kemény Kevinékhez, hogy jobban belelendüljek újra a golfba. Emellett tervben van még február közepén a Ciprusi Junior Open, március elején pedig a Winter Cup. Mint azt már mondtam, nagyobb reményekkel vágok neki a 2020-as szezonnak, mint a 2019-esnek, ennek oka, hogy felkészültebbnek érzem magam, és remélhetőleg az egész szezont stabilan, jó játékkal végig tudom majd játszani, néhány esetleges hullámvölggyel és kimagasló eredménnyel tarkítva. Konkrét céljaim nincsenek, csupán kihozni magamból a lehető legjobbat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés