Szétrúgásdömping az idényzárón, megvan az első bajnok



A vasárnapi, negyedik téli forduló zárta le a hivatalos, magyarországi footgolf szezont. A FIFG 50-es, International Winter Footgolf Tour versenyen multi-playoffok után alakult ki a végeredmény, ahol Biró László bizonyult a legjobbnak.

Ködös és hideg időben, ám kiváló állapotú pályán teljesítette a hatvannál is több footgolfos a Balatonudvariban található Balaton Golf Club Bogey pályájának tizennyolc szakaszát. A mínuszok csak úgy röpködtek, és ez nem csak a hőmérő 0 fokához mérten, hanem a kijelölt rúgásszámhoz képest is igaz volt. A -7-tel az élen végző Szabó László (BFGT) és Biró László (UTE) ráadásra kényszerült, a tizenegyespárbaj után Biró örülhetett az abszolút elsőségnek. Szabó egyébként egyúttal a férfi, míg Biró a szenior kategória győztese lett. Abszolútban Kocsis Sándor (-6, UTE) lett a harmadik, a World Tour szabályok szerint a negyedik és ötödik pozícióért hatan is harcba szálltak (-5). Ebből Karakas Attila (UTE) jött ki a legjobban, Marek Vittek (Senec) csípte el az ötödik helyet.

A felnőtteknél a fenti szétrúgás alapján Lengyel Béla (FTC) futott be másodikként, Bodócs András (Tungsram) a 9-6-3-1 szabály alapján végzett a harmadik helyen, megelőzve Flink Jánost (UTE).

A 45 év felettieknél Biró és Kocsis mögött a multi-playoff végén Karakas kaparintotta meg a harmadik helyet.
A hölgyeknél Dana Bombalova (Senec) volt a legjobb, megelőzve Dreilinger Andreát (Hole Hunters). A bronzért Balánné Szabó Zsuzsanna (FTC) és Bölcsföldi Ágnes (FTC) csatározott, a playoffot utóbbi nyerte és lett harmadik.

A legjobb juniornak Németh Áron bizonyult (FTC), aki két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert.

A sorozat március 1-jén folytatódik.

Télen sem maradnak téttel bíró játék nélkül a footgolfosok, az Academy idén is többfordulós bajnokságot rendez, melyről jövő héten várható bővebb tájékoztatás.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés