Hrutka János a Magyar Footgolf Szövetség új elnöke

 



A Magyar Footgolf Szövetség csütörtökön tartott közgyűlésén leköszönt elnöki posztjáról az alapító, Gelencsér Gábor. A küldöttgyűlés Hrutka Jánost választotta meg a szövetség új elnökének.


Magyar Footgolf Szövetség (MFGSZ) közgyűlést hívott össze november 28-ra, melyen Gelencsér Gábor lemondott elnöki pozíciójáról. A közgyűlés az elnökség által támogatott Hrutka Jánost szavazta meg a szervezet új vezetőjének.

A volt válogatott labdarúgó, a Royal Footgolf Club elnökének megbízatása 2022. március 31-ig érvényes.




Gelencsér Gábor és Hrutka János

Gelencsér Gábor és Hrutka János

– Nagy boldogság számomra, hogy ennyi tagszervezet képviseltette magát és pluszban ennyien jöttek hallgatóságként megtekinteni a közgyűlést – kezdte értékelését megválasztása után Hrutka János. Az elnök kiemelte, jó volt látnia a tenni akarást és minden erejével azon lesz, hogy meghálálja a bizalmat. – Bízom abban, hogy azon problémák, amik a közelmúlt feszültségeit generálták, azok a közeljövőben megoldódnak. Gondolok itt elsősorban a sportág jogi státuszának tisztázására. Az elnökség összetétele nem változott, a célok sem, a következő két és fél éves ciklusban ezeket szeretnénk végigvinni szorosan együttműködve a nemzetközi szövetséggel. Az első feladat egy decemberi elnökségi ülés összehívása lesz, hogy pontos feladatkiosztással megvalósíthassuk a terveket.
Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) elnöki posztját augusztus óta ellátó alapító elnök, Gelencsér Gábor a megnövekedett feladatok miatt mondott le, hogy teljes erővel a sportág globális fejlődését segíthesse. A hazai sportági vezetésben is részt vállal a továbbiakban, miután nyolc elnökségi tagjelölt közül nagy aránnyal megválasztották elnökségi tagnak.
Az a megtiszteltetés ért tavasszal, hogy megválasztottak a Nemzetközi Footgolf Szövetség elnökévé. A megbízatásom augusztusban lépett életbe és három évig, 2022-ig tart. Ez a feladat pedig teljes embert kíván – indokolta a változás szükségességét Gelencsér Gábor. Nehéz döntést kellett meghoznom, mert a magyarországi footgolf olyan számomra, mintha a gyermekem lenne. Én segítettem életre hozni, ott bábáskodtam fölötte, de ezt követően sem engedem el a kezét. Az elnökségben folytatom a munkát továbbra is és minden erőmmel támogatom a honi sportágfejlesztést. Sok sikert kívánok az új elnöknek, tudom, hogy Hrutka János személyében a legjobb helyre került a sportág vezetése.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés