Vaszily Miklós lett az új elnökségi tag



November 7., Highland Golf Club

Egyhangúlag szavazta meg a Magyar Golf Szövetség rendkívüli közgyűlése a TV2 Média Csoport Zrt. Elnökét, Vaszily Miklóst, a nyár elején lemondó Dr. Szórád József helyére az MGSZ elnökségébe.


Életpályája (Wikipédia)

1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. Pályáját részvényelemzőként kezdte. 2001-től a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatója volt, 2005-től az Index.hu Zrt. vezérigazgatója lett. 2007-től a társaságok vezetése mellett a tulajdonos Közép-Európa Média Zrt. vezérigazgató-helyettesi tisztjét és igazgatósági tagságát is betöltötte.

Munkahelyei voltak még: IE-New York Broker Rt., Hypo-Securities Hungaria Rt.
2010 februárjától 2014 novemberéig az Origo Zrt. vezérigazgatója volt. Vaszilytől egyik napról a másikra vált meg az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom. Vaszily nevéhez fűződik Sáling Gergő főszerkesztő nagy figyelmet keltett elbocsátása.

Vaszily 2015 augusztusa óta dolgozott az MTVA vezérigazgatójaként, előbb megbízottként, majd 2016 októberében véglegesítették. E pozíciójáról 2018-ban lemondott. Ezután 2018 októberétől az Echo TV vezérigazgatója volt. Andy Vajna halála után helyette az igazgatóság egy másik tagja, Vaszily Miklós lett a TV2 elnöke.

Vaszily 2019. március 31-ig, a tévécsatornának a Hír TV-be való beolvadásáig volt az Echo TV vezérigazgatója.


Változott az Ellenőrző Testület összetétele is, elnöke dr. Törös Judit, két új tagja, Dr.Pákay Barnabás és Hideg János lett.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés