Az Újságírók nyerték a Csúcs Kupát



A tavalyihoz hasonlóan ismét az utolsó mérkőzésen dőlt el, hogy a győzelmükkel az újságírók lettek az elsők, megelőzve az Országgyűlés válogatottját. Több footgolfos is pályára lépett az Üzletemberek Válogatottjában.



Ötödször rendezte meg a Parlament Sportegyesület és a HGS PR Ügynökség a Csúcs Kupa közéleti kispályás focitornát vasárnap az ELMŰ Sportcsarnokban a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Színészválogatott és az Üzletemberek Válogatottja részvételével.





A parlamenti csapat

Mindvégig küzdelmes, nagy iramú összecsapásokat láthattak a nézők. Zárt védekezés, szemfüles gólok, gyors kontrák jellemezték a játékot. Az Újságírók – Antalics Ádám, Baka F. Zoltán, Borsi Gergely, Borsi László, Borsi Márton, Csontos Róbert, Georgi Attila, Kovács Dénes és Szörényi Péter – a vasárnapi Csúcs Kupa utolsó, döntőnek beillő mérkőzésén szerezték meg a tornagyőzelmet az Országgyűlés ellen az utolsó percekben elért 3-1-es győzelmükkel, köszönhetően a jobb helyzetkihasználásuknak. A médiamunkások teljesítményét dicséri, hogy a sérültjeik távollétében is hatékony játékot nyújtottak, és egyre csökkenő létszámú csapattal fáradhatatlanul harcoltak mindvégig. Az Országgyűlés fegyelmezett csapatjátékot mutatva jutott el a mindent eldöntő utolsó meccsig, amelyen csak nüanszok döntöttek az Újságírók javára, na meg a kettővel több kapott gól. Magyar Zoltán az Országgyűlés szövetségi kapitánya több jelenlegi országgyűlési képviselőt válogatott be a csapatába: Barcza Attilát, Boldog Istvánt, Szatmáry Kristófot, dr. Tiba Istvánt, Varga Szimeont és dr. Zsigmond Barna Pált. A volt országgyűlési képviselők közül dr. Bácskai János, dr. Bohács Zsolt és Csampa Zsolt csapatkapitány erősítette a csapatot, ahogy Kovács Norbert a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és dr. Szinay Attila, az FM államtitkára is.

Színészválogatott

A most már három évre visszatekintő bronzcsatát a Színészek nyerték az Üzletemberek ellen (5-1). A Nemcsák Károly által menedzselt Színészek csapatában olyan kiváló művészek játszottak, mint Balogh Attila, Kalmár Gergő, Kiss Zoltán, Laklóth Aladár, Mészáros Béla, Pásztor Tibor, Straub Dezső és Varga Miklós. A Színészek az előző mérkőzéseiken produkált eredményeikre erősen rácáfoltak (mindkét meccsen 4-2-re kikaptak) ezzel a nagy különbségű győzelemmel. Utólag bánhatják, hogy az Újságírók és az Országgyűlés ellen nem tudtak ilyen jó teljesítményt nyújtani. A Bánfi László, Eőry Gábor, Fejes Tibor, ifj. Forgács István, Gelencsér Gábor, Horváth Gábor, Nagy Gábor, Pásztor András, Rácz Roland, Réthelyi Miklós, Sebestyén László és Varjú István alkotta Üzletemberek pedig azt bánhatják, hogy az előző két mérkőzésükön csak hajszálon múlt a pontszerzésük. Az Országgyűlés ellen hiába irányították a játékot, másfél perc alatt fordult meg a meccs, 1-0-s vezetésből 1-2-es vereség lett, az Újságírók ellen pedig elég volt néhány labdavesztés, amit az ellenfél azonnal kihasznált (1-2).

Üzletemberek

A csapatok megszavazták a legjobb játékosukat:

Borsi Márton (Magyar Újságírók Válogatott)
Ungvári János (Magyar Országgyűlés labdarúgó válogatott)
Tenczel Gábor (Magyar Színészválogatott)
Pásztor András (Üzletemberek Válogatottja)
A torna gólkirálya Pásztor Tibor (Magyar Színészválogatott) lett 4 góllal.

– Ismételten nagy megtiszteltetés volt egy ilyen nívós eseményen részt venni és játszani az Üzletemberek Válogatottjában. Köszönettel tartozunk a fantasztikus szervezésért a HGS Pr.-nak is, mert megint csak a játékkal kellett foglalkozni a játékosoknak – summázott Gelencsér Gábor, a Nemzetközi Footgolf Szövetség és a Magyar Footgolf Szövetség elnöke. Rajta kívül Sebestyén László és ifj. Forgács István (mind EMFGSE) is pályára lépett és segítette az Üzletemberek játékát.

A díjakat Csampa Zsolt, a Parlament Sportegyesület elnöke, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, Eőry Gábor az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. ügyvezető igazgatója, Érsek-Csanádi László a Porsche Hungária Kft. nagybani értékesítési igazgatója, Fejes Tibor, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. tömeges marketing és értékesítési vezetője, Forgács István az eseményt szervező HGS PR Ügynökség ügyvezető igazgatója, Horváth Ferenc a HORFER Serleg Kft. tulajdonosa, Pásztor András az mfor.hu főszerkesztője és Rácz Róbert az Izsáki Házitészta Kft. kereskedelmi vezetője adták át.


Az esemény fővédnöke Dr. Kövér László, a Parlament elnöke, védnöke Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára volt.

A Csúcs Kupa főtámogatói: E.ON Energiakereskedelmi Kft., MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Támogatók: Porsche Hungária Kft., T-Systems Magyarország Zrt., Izsáki Házitészta Kft., Horfer Serleg Kft., Bourbon Catering

Médiatámogatók: kozszolgalat.hu, mfor.hu, mixonline.hu, piacesprofit.hu, privatbankar.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés