Rögös az út a csillagokig



Rózsa Csicsinek is befejeződött 2019.

Profi golfozónőnk számára véget ért a versenyszezon az LPGA kvalifikációval, így a nagy álom beteljesülése még várat magára. Jövőre, az elmúlt évekhez hasonlóan a Symetra Tour-on lesz érdekelt. A decemberi MGSZ záró ünnepségén személyesen is üdvözölhetjük őt.

Egy biztos, kemény szezon áll Csicsi mögött, a sport minden szépségével és csalódásával. Ugye mindenki emlékszik még a történelmi tettére, amikor borsot törve a Tiger család orra alá, Tiger Woods unokahúga elől happolta el a szabadkártyát az LPGA tornájára. Azt mondanunk sem kell, hogy magyar golfozó ilyen magasan még sosem járt. Micsoda örömteli pillanatok voltak, hát még a debütálása a legmagasabban jegyzett női sorozatban!

Utána az idénye sajnos nem a szájíze szerint alakult. A kiújuló csuklósérülése erősen rányomta bélyegét játékára, így a várt eredmények elmaradtak, ennek okán az önbizalma is megcsappant. Bár a kvalifikációra sikerült összeszednie magát, a nagy álma még nem teljesülhetett be.

Az első fordulót (Stage 1.) könnyedén vette, így abszolút megérdemelten jutott be az LPGA reménységei közé, a 2x4 napos észak-karolinai fináléba. Sajnos hat versenynapot követően levágta őt a cutvonal (77, 71, 74, 80, 72, 73) és az LPGA kártyát jelentő helyezéshez 17 ütés hiányzott. Ezzel véget ért Csicsi 2019-es versenyszezonja.

Rózsa Csilla hamarosan hazatér és minden bizonnyal az MGSZ december 10-ei díjátadó gáláján találkozhatunk vele.

Kívánjuk, hogy Csicsinek sikerüljön feltöltődnie szerettei és a magyar golf támogatóinak körében, hogy a felkészülését és majd az idényét is már mentálisan és fizikailag is megfelelő állapotban kezdhesse meg az olimpia szempontjából is oly fontos 2020-as évben!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés