Fradi-Újpest döntő footgolfban is



Vasárnap, a Zircen található Forest Hills Golf Clubban rendezték a Footgolf Országos Bajnokság idei csapatdöntőjét, ahol a nyolc legerősebb klub egyenes kieséses rendszerben döntött az érmek sorsáról. A fináléban megismétlődött a labdarúgó NB I szombati derbije, a Fradi-Újpest és ezúttal is a zöld-fehérek örülhettek.

A FOB 2019-es tíz fordulóját követően a nyolc legtöbb pontot gyűjtött csapat utazhatott a zirci, vasárnapi csapatfináléra. A match play formátumú versengésben a csapatok egy egyéni és két párost állíthattak ki. Az így kialakult párosításokból kapott három eredmény adta ki a meccsek végeredményét.

A negyeddöntőben a Ferencváros 3-0-ra győzte le a Fair-Way SE-t, pont ugyanolyan arányban, ahogy ugyanazon az ágon a BFGT az EMFGSE-t búcsúztatta. Az UTE 2-0-ával abszolválta a Nimród elleni negyeddöntőt, míg a Hole Hunters szoros meccsen, 2-1-es győzelmet aratva a Royal
felett jutott a legjobb négy közé.

Negyeddöntő:
FTC – Fair-Way SE: 3-0
BFGT – EMFGSE: 3-0
UTE – Nimród: 2-0
Hole Hunters – Royal: 2-1

Az elődöntőben a Fradi 2-0-ra nyert a BFGT ellen, míg a másik döntőbe jutásért rendezett meccsen az UTE és a Hole Hunters nem bírt egymással, csak a szétlövés juttatta a lila-fehéreket a fináléba.

Elődöntő:
FTC – BFGT: 2-0
UTE – Hole Hunters: 2-1 (hosszabbítás után)

A döntőben a zöldek feltették a koronát vasárnapi és szezonbeli teljesítményükre az Újpest 3-0-ás legyőzésével. A bajnokcsapat vasárnap pályára lépő kerete: Németh Gábor, Tajtyi Róbert, Bogár Krisztián, Mikulik Norbert, Czirbus Tamás, Rigó Zsolt és Simonyi Gábor.

Döntő:
FTC – UTE: 3-0
A bronzmeccsen a Hole Hunters ismét túlórára kényszerült, ezúttal 1-1 után ők örülhettek a végén, a BFGT-t megfosztva így a harmadik helytől.

3. helyért:
Hole Hunters – BFGT: 2-1 (hosszabbítás után)

A negyeddöntő vesztesei, a Európa-bajnokság lebonyolításához hasonlóan stroke play formátumban döntöttek az 5-8. helyek sorsáról. A legjobb egyéni és páros eredmény összesített rúgásszáma adta a csapatonkénti végeredményt.

Ez alapján a végeredmény: (zárójelben a legjobb eredményt elérő egyéni és páros, a kijelölt rúgásszámhoz viszonyított eredményével):

5. Nimród (Mayer Zoltán -6, Molnár Arnold-Kalics József -6)
6. EMFGSE (Molnár Attila -5, Borbély István-Takács Attila -2)
7. Royal (Badó Szilárd/Kókai Ferenc -2, Hinora Ferenc-Vígh Péter -4)
8. Fair Way SE (György Dániel +2, Tóth Gábor-Bőhm Zoltán -2)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés