Bevezethetik Finnországban a munkahelyi alvást!



Elgondolkodtató

Helsinkiben az egyik cégnél új trend ütötte fel a fejét, mégpedig az, hogy a munkavállalók fizetett munkaidejük alatt aludhatnak egyet! Az eredmény pedig az, hogy sokkal hatékonyabbak voltak ezután a munkában!

Helsinkiben egy új trend ütötte fel a fejét, mégpedig az, hogy alkalmazottak fizetett munkaidőben aludhatnak. Egyes cégeknél tesztelték ezt a kis relaxáló tevékenységet, és kiderült, hogy az alkalmazottak sokkal hatékonyabbak lettek! A munkahelyen történő alvás nem csak az alkalmazott egészségének, közérzetének, de hatékonyságának is jót tesz. A finn cégek örömmel nyugtázzák, hogy, amióta kipróbálták a munkahelyi “kötelező” alvást, azóta a pénzügyi bevételeik is növekedésnek indultak.

Egyes vállalati vezetők arra tanítják alkalmazottaikat, hogy hogyan kell pihenni, és meditálni.

“Nagyon nehéz, hogy leállítsuk a testünk, és a gondolkodásunk, egy kis időre, de egy szakember segítségével ez sokkal könnyebben megy.

Az edző egy óra “minivakációra” küldi el az alkalmazottat, ezalatt az illető vagy relaxál, vagy alszik, a lényeg, hogy kipihenje magát”-mondta Tiina Vainio a Sofia Future Farm részéről, a relaxálást irányító szakember.

(www.ferfibarlang.hu)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés